Kако с бебом причају тате, а како маме?

Тате су одувек биле више заинтересоване за игру и комуникацију рукама него за причу, док ће маме неуморно гугутати свом малишану

Маме и тате познате су по томе да им је приступ деци и васпитању врло другачији. Исто тако, девојчице и дечаци показују битне разлике већ од малих ногу. Док су дечаци стабилнији на својим ножицама, девојчице су веће причалице.

Девојчице готово увек проговоре пре дечака. То је сасвим нормално, такав је њихов развој већ генерацијама и то ће тешко било који родитељ променити.

оказано је како бебе обично проговоре нешто раније ако им родитељи много причају. А ту је разлика у комуникацији маме и тате с дететом. Тате су одувек биле више заинтересоване за игру и комуникацију рукама него за причу, док ће маме неуморно гугутати свом малишану док не зачују жељену реч.

Истраживање спроведено на 33 бебе када су имале тек један месец, а поновљено када су бебе имале седам месеци, потврдило је како маме чешће интеракцију остварују с ћеркама, док су мушкарци чешће причали синовима. Ипак, маме су те које готово 90% времена док је дете будно причају, док то очеви чине тек 30 посто времена.