Kami kameleon – društvena igra za ljubitelje buba

septembar 20, 2020

Pretpostavljam da baš i ne volite kada se vaša deca igraju sa bubama iako ne znate koliku zabavu zapravo propuštate. Ali postoji društvena igra u kojoj su bube plastične i ne krckaju pod nogama.

Zašto uopšte kupujemo deci društvene igre?

Naravno, da bi se zabavljala bez ekrana. I što uz njih vreme brže teče. Ali ne samo zbog toga.

Društvene igre jačaju saznajne veštine. Igrajući ih, deca razvijaju vijuge i smišljaju kako da reše problem po pravilima igre. Ako se dete često zabavlja na ovaj način, ubrzava mu se proces mišljenja u svim situacijama.

Takođe, to što se smeju dok se igraju, stvara posebne, bliske veze između igrača. Zato je dobro da roditelji igraju društvene igre sa detetom i zajedno se smeju. Stručnjaci sa Mejo klinike tvrde da smeh poboljšava imuni sistem. Negativne misli stvaraju hemijske reakcije koje utiču na telo tako što povećavaju stres na organizam i time smanjuju imunitet. Nasuprot tome pozitivne misli mogu da oslobode neuropeptide koji pomažu u borbi protiv stresa i eventualno ozbiljnijih bolesti.

I zato igrajte društvene igre koje nisu „smor”. Ali sa digitalizacijom je sve teže naći detetu nešto što je zabavno. Ipak, neobjašnjiva privlačnost koju prema insektima osećaju razlog je što ovu društvenu igru moraju zavoleti.

Kami kameleon je igra koja je proglašena je za najbolju igračku u Francuskoj za 2017. godinu u kategoriji akcionih igara. Mogu je igrati od 2 do 4 igrača koji su stariji od 4 godine.

Podjednako je zabavna i dečacima i devojčicama. Vole je kako predškolci tako i školarci, a mogu je igrati i mame i tate.

Evo kako Kami izgleda

Četiri kameleona hvataju insekte koji izlaze iz zemlje. Svaki igrač ima po jednog kameleona. Kada igrač stisne kameleonovu glavu, on će ispružiti jezik da uhvati insekta. Onaj ko uhvati najviše insekata je pobednik igre. Ali kameleon neće svaki put kada isplazi jezik uspeti da uhvati bubu.

U središtu igračke konzole je disk koji se polako okreće i okružuju ga razne prepreke. Treba biti vešt, pa pritisnuti kameleonovu glavu u tačno određenom trenutku, jer su prepreke svuda između igrača i buba. Kamenčić, trava, obronak stene… Nije lako uhvatiti svoj ručak.

Kami kameleon je igra koja podstiče takmičarski duh, razvoj fine motorike, koncentraciju i strpljenje, što su dosta važne osobine za detetovu socijalnu, emotivnu i kognitivnu zrelost.

Kutija ove igračke je standardnih dimenzija 39 x 39 x 9 cm. Pakovanje uključuje bazu za baterije, 4 kameleona i 13 insekata. U bazu se stavljaju 3 baterije, a igračka je od plastike, pa ju je veoma lako održavati tako – samo je prebrišite vlažnom krpom.

Ovo je snimak kako se igra Kami kameleon:

Zabavno je, zar ne?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama