Ками камелеон – друштвена игра за љубитеље буба

20 септембра, 2020

Претпостављам да баш и не волите када се ваша деца играју са бубама иако не знате колику забаву заправо пропуштате. Али постоји друштвена игра у којој су бубе пластичне и не крцкају под ногама.

Зашто уопште купујемо деци друштвене игре?

Наравно, да би се забављала без екрана. И што уз њих време брже тече. Али не само због тога.

Друштвене игре јачају сазнајне вештине. Играјући их, деца развијају вијуге и смишљају како да реше проблем по правилима игре. Ако се дете често забавља на овај начин, убрзава му се процес мишљења у свим ситуацијама.

Такође, то што се смеју док се играју, ствара посебне, блиске везе између играча. Зато је добро да родитељи играју друштвене игре са дететом и заједно се смеју. Стручњаци са Мејо клинике тврде да смех побољшава имуни систем. Негативне мисли стварају хемијске реакције које утичу на тело тако што повећавају стрес на организам и тиме смањују имунитет. Насупрот томе позитивне мисли могу да ослободе неуропептиде који помажу у борби против стреса и евентуално озбиљнијих болести.

И зато играјте друштвене игре које нису „смор”. Али са дигитализацијом је све теже наћи детету нешто што је забавно. Ипак, необјашњива привлачност коју према инсектима осећају разлог је што ову друштвену игру морају заволети.

Ками камелеон је игра која је проглашена је за најбољу играчку у Француској за 2017. годину у категорији акционих игара. Могу је играти од 2 до 4 играча који су старији од 4 године.

Подједнако је забавна и дечацима и девојчицама. Воле је како предшколци тако и школарци, а могу је играти и маме и тате.

Ево како Ками изгледа

Четири камелеона хватају инсекте који излазе из земље. Сваки играч има по једног камелеона. Када играч стисне камелеонову главу, он ће испружити језик да ухвати инсекта. Онај ко ухвати највише инсеката је победник игре. Али камелеон неће сваки пут када исплази језик успети да ухвати бубу.

У средишту играчке конзоле је диск који се полако окреће и окружују га разне препреке. Треба бити вешт, па притиснути камелеонову главу у тачно одређеном тренутку, јер су препреке свуда између играча и буба. Каменчић, трава, обронак стене… Није лако ухватити свој ручак.

Ками камелеон је игра која подстиче такмичарски дух, развој фине моторике, концентрацију и стрпљење, што су доста важне особине за дететову социјалну, емотивну и когнитивну зрелост.

Кутија ове играчке је стандардних димензија 39 x 39 x 9 цм. Паковање укључује базу за батерије, 4 камелеона и 13 инсеката. У базу се стављају 3 батерије, а играчка је од пластике, па ју је веома лако одржавати тако – само је пребришите влажном крпом.

Ово је снимак како се игра Ками камелеон:

Забавно је, зар не?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама