Колико сока дневно дете сме да попије

3 августа, 2018

Не морате деци сасвим да забраните сок, али зато ограничите дневни унос, јер без ове течности реално могу, па зашто би претеривали с толиком дозом шећера. Не треба им давати сок до прве године, а до треће пола чаше дневно.

Деца воле фабричке сокове, а лекари тврде да они нису здрави. Ако имате дилему да ли да угодите малишанима или стручњацима, најбоље је да направите равнотежу. Немојте сасвим да им ускратите сок, али зато ограничите дневни унос, јер без ове течности реално могу, па зашто би претеривали с толиком дозом шећера.

Америчка педијатријска академија препоручила је родитељима да малишанима не дају сок све до прве године живота. До треће године је, сматрају, у реду ако попију пола чаше дневно, до шесте три четвртине, а до 18. године пуну чашу. Све преко тога је штетно, јер су сокови пуни шећера, одговорни су за гојазност и настанак каријеса.

Чак и када деца напуне 18 година не би требало да претерују, него да уместо њега бирају напитке од свеже цеђеног воћа или чајеве и воду. Тако ће убрзати метаболизам и имати више енергије. Што пре изграде то као навику, то боље по њих.

Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама