Kon: Ako primetimo da počinje ozbiljniji prenos (koronavirusa) zabranićemo, moraće nastava na daljinu

17 avgusta, 2020

Epidemiolog Predrag Kon je demantovao informacije da će učenici prilikom polaska u školu morati da nose isključivo troslojne maske i izjavio da to mogu biti i hirurške, platnene i druge maske.

Kon je za televiziju Hepi izjavio da će biti dovoljno da učenici tokom boravka u školi nose “bilo kakve maske”, uključujući hirurške, platnene ili šivene.

“Ako primetimo da počinje ozbiljniji prenos (koronavirusa) zabranićemo, moraće nastava na daljinu. Ove mere i način na koji funkcionišu pokazaće koliko smo kao društvo spremni”, kazao je Kon.

On je rekao da je u drugom piku prvog talasa epidemije koronavirusa značajno sporiji pad broja zaraženih, nakon postignutih najviših brojeva, nego što je to bilo prvi put, što pokazuje da “očigledno treba vremena jer ima onih koji ne poštuju mere”.

“Svi smo članovi ovog društva, uključujući i one koji ne veruju, svi smo u tome zajedno i moramo da se izborimo”, rekao je Kon.

Prema njegovim rečima, nije tačno ni da će školska deca morati da se vakcinišu protiv koronavirusa, kako su takođe preneli neki mediji, već da će vakcinisanje biti isključivo na dobrovoljnoj bazi i uz sagalsnost roditelja.

Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


4 komentara na "Kon: Ako primetimo da počinje ozbiljniji prenos (koronavirusa) zabranićemo, moraće nastava na daljinu

 1. Aleksa kaže:

  “Ako primetimo da počinje ozbiljniji prenos (koronavirusa) zabranićemo, moraće nastava na daljinu. Ove mere i način na koji funkcionišu pokazaće koliko smo kao društvo spremni”, kazao je Kon.

  A to ćete primetiti tek kad se svi zaraze.

 2. Anica kaže:

  Znači,idemo jedan eksperiment,kao guske u maglu.

  1. Aleksa kaže:

   Naravno. Fale im istraživanja iz škola – procenat i brzina prenošenja virusa i slično. To je Kon i rekao jednom prilikom da nemaju te podatke jer deca nisu išla u školu.

 3. Jelena kaže:

  Ne lazite da se u skolama nose maske jer nije istina!Vecina nastavnika ne nosi uopste!!!!!!Skola je veliki rizik!!!!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama