Kozmetički preparati za decu – koje sastojke treba da izbegavate

23 avgusta, 2017

Svaki roditelj želi najbolje za svoje dete. To nije sporno. Ali u vremenu u kojem živimo, to ponekad može biti frustrirajuće jer, u želji da pružimo najbolje, nađemo se izgubljeni u moru različitih kometara, mišljenja, istraživanja. I sve tako zbunjeni, roditelji često svoj izbore kada su deca u pitanju na kraju baziraju na ceni, vodeći se time da je ono što je skupo sigurno dobro. Tako je sa obućom, hranom, pa i sa kozmetikom. A da li je cena najvažniji preduslov koji vam garantuje kvalitet?
Ne, ne i ne. Cenu zanemarite i, kada birate preparate za negu kože, usredsredite se na sastojke koje svaki kvalitetan proizvod za negu kože najmlađih treba da sadrži.
Kad se uverite da je proizvod koji želite da pazarite klinički testirani od strane dermatologa i pedijatara, obratite pažnju na sastojke koje bi svaki kozmetički preparat za negu kože bebe trebalo da sadrži.

Pozitivni sastojci

– Neven i kamilica koji smiruju crvenilo i podstiču razvoj zdrave kože.
– Bademovo i susamovo ulje koji su bogati masnim kiselinama i vitaminom E.
– Lanolin koji neguje, omekšava i hidrira kožu i čuva njenu vlažnost.
– Mineralna supstanca cink oksid koja vezuje vlagu i obnavlja prirodnu zaštitu.
– Prirodna glina koja zadržava vlagu u koži.
– Vitamin E koji štiti kožu od štetnih uticaja okoline.
– Pantenol koji pomaže regeneraciju kože.
– Alantoin koji čini kožu mekom i glatkom.
– Urea koja značajno povećava vlažnost kože
Istraživanja zdravstvenih službi Evropske unije pokazala su da šamponi, kupke, losioni, vlažne maramice i drugi proizvodi koji se koriste za negu kože beba sadrže previše potencijalno štetnih hemijskih supstanci i alergena. Ove štetene supstance sve više studija povezuje sa ozbiljnim oboljenjima koji se mogu javiti u kasnijem životnom dobu. Stoga, obratite pažnju i izbegavajte preparate koji sadrže neku od sledećih suspstanci:
– Sintetski mirisi kao izazivači alergijskih reakcija.
– Formaldehid iritira disajne puteve.
– Ftalati (i derivati ftlalata – DBM, DPM, DEP) – remete hormonski balans.
– Natrijum-lauril-sulfat isušuje kožu, nadražuje oči i dugotrajno se zadržava u tkivu.
– Parabeni kao konzervansi dodaju se većini proizvoda na bazi vode

Da li znate šta je to sirasti maz i kako on utiče na negu bebine kože?

Beba se rađa sa kožom koja je prekrivena žućkasto-masnim premazom koji se naziva sirasti maz koji nastaje pod dejstvom placentarnih hormona i služi kao zaštita kože od tečnosti u kojoj se nalazila beba. Ovaj beličasto-žućkasti sekret se nažalost ubrzo posle rođenja odstranjuje kupanjem, zato savremena medicina novopečenim roditeljima savetuje da bebu ne kupaju odmah po rođenju upravo zbog višestrukog pozitivnog efekta koji ovaj premaz ima na dečju kožu.

Chicco-vi proizvodi za negu nežne bebine kože iz kolekcije Natural Sensetions upravo su inspirisani prirodom, odnosno sirnim mazom koji ima zaštitinu i hranjivu ulogu na bebinu kožu.
Ova kolekcija se sastoji isključivo od prirodnih aktivnih sastojaka – na biljnoj bazi napravljenih od pirinča, slatkog badema, pšeničnih klica, avokada. Koji omogućavaju hidrataciju, smirivanje i zaštitu osetljive kože beba. Linija je takođe obogaćena pantenolom i vitaminom E.
Svi proizvodi su testirani od strane renomiranog nezavisnog instituta, pod kontrolom lekara. Svi testovi su pokazali izuzetne rezultate, visoke efikasnosti i tolerancije.
Svi proizvodi su testirani od strane renomiranog nezavisnog instituta, pod kontrolom lekara. Svi testovi su pokazali izuzetne rezultate, visoke efikasnosti i tolerancije.
Ali, možda najvažnije od svega je to što je 60 majki testiralo tri proizvoda iz linije na svojoj deci, u trajanju od četiri nedelje. Odlični rezultati koje je pokazalo ovo testiranje najbolji su garant kvaliteta proizvoda iz Natural Sensetions kolekcije.
Jasmina Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama