Кућни послови за децу

20 јула, 2016

Мариjа Монтесори птворац је педагошке методе Монтесори – методе одгоја и образовања деце предшколског и школског узраста. Данас је њена метода присутна у свим западним земљама Европе и САД-а. У основи одгојне методе је мото: Помози ми да то урадим сам.
2487853_orig
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


11 коментара на "Кућни послови за децу

 1. mama каже:

  A mama nista ne radi koje gluposti i nebuloze.

  1. Marina каже:

   Mama “samo” vaspitava decu da budu samostalni, a ne nesposobni ljudi.

  2. Andjela 976 каже:

   Mama usmerava, uči dete. Daje smernice. Posle deteta sve ispravi i uradi kako treba.

  3. Mamaaa3 каже:

   Mama pomaže djetetu da to uradi tj. Objasni mu, ne znam šta vi radite sa svojom dje om ali moja minpomažu oko bebe i po kući i zbog toga se osjećaju super, imaju 5 god i 2mj,i 3ipo godine i beba 3 mj.

 2. Mama каже:

  Naravno da i mama radi,a uz nju i dete. Tako se stvara radna navika. Imam poznanike koji svoju cerku nista nisu ucili,evo je sad ima 13 godina samo sedi u sobu i ne izbija iz nje. A takodje ni svoju sobu ne spremi. Mrzovoljna za sve i lenja.

  1. Aleksandar каже:

   Sto bi rekao moj pokojni deda: “Теza lenjost nego bolest”

 3. Kiki каже:

  E blago Mariji Montesori kad je imala perilicu za sudje!! Ja je jos nemam!!

 4. Maja каже:

  Kakva glupost!Dete od 10 godina da mi riba kuhinju.To znaci da treba da dolazi u dodir sa svim opasnim hemikalijama.Ja to nikad ne bih dozvolila!Mom detetu je posao da uci pre svega,a pored toga da raspremi svoju sobu i po nesto pomogne po kuci, sitnice neke.Sta treba, da ga pretvorim u domacicu?

 5. Mama četvoro каже:

  Marija Montesori je svoje dete dala u hraniteljsku porodicu jer joj je smetalo u radu, ovom istom u kom nas uči kako da vaspitavamo decu! Svaka dalja priča je suvišna…

  1. Sanja каже:

   Strasna stvar kako verovati takvoj osobi. Ipak smatram da deca trebaju pomalo raditi uz roditelje bez preterivanja cisto da znaji kako se rade neke stvari.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама