LEGO Education – нове технологије у учионици по сниженој цени

LEGO® коцке донеле су револуцију у игрању и већ деценијама важе за једну од омиљених играчака широм света. Чувени дански произвођач играчака LEGO®, чији су стручњаци посветили више од осамдесет година томе да разумеју како ђаци уче кроз игру и да деца добију играчке које подстичу машту и креативност, нашао је своје место и у учионици.

Разноврсни комплети у оквиру овог програма, засновани на већ познатим LEGO® и LEGO DUPLO© коцкама и обогаћени додатном опремом, упутствима и софтвером, дају невероватно креативне и подстицајне могућности коришћења у настави – почев од предшколских установа, преко основних и средњих школа, па све до факултета.

Програми обухваћени овим системом учења изузетно су корисни за развијање ране писмености и изражавања, креативности, критичког мишљења, самосталности али и тимског рада код деце, затим за савладавање основа математике и природних наука, програмирања и нових технологија.

У оквиру програма LEGO® EDUCATION посебно је атрактиван робот EV3 Mindstorm®, заснован на једноставној роботској технологији која пружа безброј могућности за подучавање. Уз ово одлично учило подстиче се међусобна сарадња ученика, стимулише учење реалним решавањем проблема, а ђацима се приближавају рачунарство и програмирање, природне науке, као и нове технологије.

Концепт је следећи: најпре одаберете модел свог робота, склопите га од коцкица које имате на располагању, додате му моторе и сензоре, а затим све то спојите с програмабилним блоком и почнете да програмирате помоћу софтвера који је бесплатан. Сви софтвери, приручници и е-леарнинг материјали из програма
LEGO® EDUCATIONмогу се преузети на сајту: https://education.lego.com/en-us/downloads.

Издавачка кућа Креативни центар, позната по тенденцији да прати савремене трендове у образовању, у сарадњи с предузећем ЛЕГАМА из Словеније, заступником за производе LEGO® EDUCATION за Словенију и Србију, једини је овлашћени увозник и добављач овог светски познатог бренда за Србију и на тај начин олакшала је набавку ових учила и коришћење у настави образовним институцијама широм Србије.

АКЦИЈА – EV3 Mindtorms

За крај године Креативни центар и LEGAMA припремили су посебну продајну акцију – до 15. јануара 2019. популарни робот EV3 LEGO® Education Mindstroms (шифра производа 45544) биће јефтинији за 10.000 динара!

Уместо 66.500,00 динара, коштаће 56.500,00 динара с ПДВ-ом. Искористите прилику и набавите ово изванредно учило по сниженој цени!

Попуст ће важити и за пуњач 10V (шифра производа 45517), који ће, уместо 5.250,00 динара, коштати 4.500,00 динара с ПДВ-ом у наредна три месеца. Препорука произвођача је да се овај пуњач обавезно користи уз основни EV3 LEGO® Education Mindstroms.
За више информација о овој акцији, као и о програму
LEGO® EDUCATION јавите се на мејл: dejan.begovic@kreativnicentar.rs.