ЛЕГО рођендани су нова ствар код нас и постају све популарнији

О иновативном и подстицајном концепту учења кроз игру „Young Engineers” у свету се много говори, и то у позитивном светлу. Базиран на СТЕМ методи учења, cваки програм заправо има задатак да буде у исто време забаван и едукативан.

У Србији деца имају прилику да и сами постану „млади инжењери“ – у Београду, Суботици и Новом Саду. Подучавање малишана од 4 до 15 година теоријама из области науке, математике и технологије и инжењерства одвија се уз примену наученог и конструисања модела, кроз експерименте и забавне огледе који им омогућавају не само да усвоје нова знања већ и да стекну вештине за богатију свакодневицу.

Зашто СТЕМ и Young Engineers?

Зато што је то прилика да дете учи у школи без оцена, да на практичном примеру види, разуме и научи како заправо функционишу наука, технологија, математика и инжењерство (СТЕМ/STEM је скраћеница S (Science) – наука, T (Techology) – технологија, E (Engeneering) – инжењерство и M (Mathematics) – математика). Најинтересантније и вероватно најдрагоценије у овом концепту јесте чињеница да се све ове области изучавају у једном интегрисаном кључу, онако како у реалном свету постоје, а не изоловано.

Неки од програма кроз које деца могу да уче и забаве се као млади инжењери су BigBuilders заснован на дискусијама и учењима о облицима и сналажењу у простору, Bricks Chalenge као основни програм из класичне механике, те напредни програм из исте области Galileo Technic.

Но поред увек отворених врата за интерактивне и динамичне програме, Young Engineers у понуди има и нове активности – прославе рођендана и зимске и летње ЛЕГО кампове.

Једна другачија рођенданска прича

Играонице више нису занимљиве вашој деци? Желите да испланирате рођендан на ком ће ваше дете и његови другари уживати и учити? СТЕМ едукативна рођенданска радионица може бити прави избор.

Два сата несвакидашње забаве обухватају радионицу у трајању од 90 минута и време предвиђено за послужење, поклоне, фотографисање и торту, као и доделу рођенданских сертификата. Рођенданска активност организује се за групе до 14 деце узраста од 4 до 12 година, а СТЕМ радионицу воде едукатори на српском и по жељи на енглеском језику. 

Постоје два рођенданска пакета: Bricks Treasure Birthday за децу од 4 до 6 година и Happy Bricks Birthday за старије малишане (од 6 до 12 година). Bricks Treasure Birthday, лов на благо, је платформа за игру где децу очекују узбудљиви изазови и задаци – морају спасити ковчег са благом од змаја који је га је отео из Lego® краљевства. Машта и креативно инжењерство су главни дечији адути у решавању проблема.

Старији слављеници и њихови гости могу да уживају у изградњи моторизованог Lego® модела по избору. Изазов и искуство Младих инжењера крију се у Lego® световима Забавни свет, Слатки свет, Свет тркачких аутомобила и Свет лудих вртешки. Деца се праве моделе, решавају задатке самостално или у групи уз помоћ својих креативних идеја.

На СТЕМ дружење могуће је донети торту, послужење и сокове, а након радионице обезбеђени су рођендански сертификати и мали поклон пажње за слављеника.

Зимски и летњи ЛЕГО камп

У камп програму Младих инжењера деца могу доживети јединствену инжењерску ЛЕГО причу.  

Кампови  Младих инжењера су посебно интересантни малишанима који воле да склапају ЛЕГО моделе, јер могу да граде кроз изазовно СТЕМ учење, научне експерименте и свој креативни рад. Укључени су различити концепти – дан суперхероја, дан слаткиша, дан авантуре и научни дан. На крају, у току дана другарства и сарадње деца добијају прилику да стечена знања примене и добију сертификате.

У иновативном кампу има места и за енглески језик – малишани играју квизове на енглеском, решавају укрштене речи и тако уче научне термине на енглеском.

За додатне информације заинтересовани родитељи могу посетити Young Engineers центре или позвати следеће бројеве телефона:

Суботица

Корзо 1/17, 063/119-8980 ; subotica@youngengineers.org, Драженка Зораја Нићетин;

Београд

Врачар, Курсулина 29, локал 1, 065/465 49 66, vracar.beograd@youngengineers.org, Наташа Крнајски Беловљев и John Russey;

Нови Београд, Ђорђа Станојевића 11 д, локал 12, 064 4023-619, novibeograd@youngengineers.org, Иленија Вукосав;

Нови Сад

Ресавска 4, 064 112 49 27, dusankamudrinic@youngengineers.org, Душанка Мудринић

Aska - crna ovca i pisac. Kalinina i Lazareva mama. Žmuova. Budna već tri veka.