Lekcija Nataše Miljković o vaspitanju dece

decembar 13, 2016

Poznata TV voditeljka istakla je da joj je kao majci u ovom trenutku najvažnije da nauči sina Lazara da bude human i nesebično poklanja.
“Moj sedmogodišnji sin i ja redovno doniramo njegove igračke deci bez roditelja. Prvi put, nije mogao da se odrekne ni jedne. Tek posle nekoliko sati pregovaranja, i njegovog gutanja knedli, napunili smo kesu. U trenutku primopredaje igračaka, moj sin je osetio da je odjednom odrastao, a ja da će nam svaki sledeći put ovaj posao biti sve lakši. Jednoga dana, umesto igračaka, poklanjaće veće i važnije stvari”.
Ovako je Nataša Miljković, naša poznata voditeljka opisala svoj trenutno najvažniji zadatak – da svog sina nauči da bude human i nesebično poklanja. Ona je podržala kampanju kojom počinje obeležavanje 70 godina postojanja UNICEF-a.
“Kada dajemo možemo da promenimo nečiju sliku o ljudima, kao sebičnima, zatvorenima i udaljenima. Tako pravimo male promene, a puno malih promena znači jedan bolji svet. Posebno je važno da pažnju i pomoć usmerimo ka najmlađima. Tako menjamo njihovu sliku o svetu u kojem žive”, istakla je Nataša u i dodala da kada pomažemo deci, menjamo čitav njihov život i ublažavamo razočaranost sa kojom možda u tom trenutku odrastaju.
Poznata voditeljka je govoreći o značaju darivanja, solidarnosti i altruizmu rekla da veruje da smo mi, kao nacija, dobri ljudi. Daleko bolji, kako kaže, nego što to možemo da pročitamo u novinama.
“Jedan čovek iz Leskovca je od svog kioska napravio javnu kuhinju. Drugi čovek, po zabitima u Srbiji nosi lekove i pomaže starima. Skoro sam pročitala i da je jedan mladi nezaposleni doktor, rešio da besplatno leči stare ljude. Kad vidim takve priče, shvatim da mi jesmo dobri. I dalje ima lepih vesti i humanih ljudi”, kazala je Nataša Miljković.
 
Izvor: Mondo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama