Савет мајке: Немој никад заборавити своје пријатељице

13 јула, 2014

Млада жена која се тек удала једног је врелог љетњег дана дошла у посету својој мајци. Села је у фотељу и док је пила ледени чај, започеле су причу о животу, о браку, о одговорностима и обавезама зрелих људи.


Мајка је замишљено промућкала коцкице леда у својој чаши и онда је јасно и трезвено погледала своју кћерку.
”Немој никад заборавити своје пријатељице!”, рекла је.

“Оне ће ти бити све важније, како будеш постајала старија. Колико год будеш вољела свога мужа, колико год будеш вољела своју децу, оне ће ти ипак бити потребне. Сети се да повремено изађеш негде са њима, да се и даље дружиш са њима. И запамти да твоје пријатељице нису само пријатељице, оне су и твоје сестре, твоје кћери и остали твоји рођаци. Биће ти потребне друге жене. Женама су увек потребне друге жене!”

“Какав блесав савет “, помислила је кћерка.

“Зар се нисам управо удала? Зар нисам управо закорачила у свет парова? За име Бога, ја сам удата жена, одрасла! Нисам нека шипарица којој су потребне пријатељице! Мој муж и моја породица свакако ће бити све што ми је потребно да мој живот добије прави смисао.”

Али, ипак је послушала своју мајку и наставила да одржава контакте са својим пријатељицама.
Како су године пролазиле једна за другом, она је полако почела да увиђа да је њена мајка, уствари, тачно знала шта говори. Како време и природа доносе промене у животу сваке жене, пријатељице остају највећи ослонац за њу.

У својим 40-им, ево шта је научила:
Време пролази.
Живот се догађа.
Дистанца раздваја.
Деца одрастају.
Љубав бледи.
Срца се сламају.
Послови дођу и прођу.
Каријере се завршавају.
Родитељи умиру.
Колеге заборављају услуге.
Мушкарци имају свој свет.

Али, пријатељице остају уз тебе, ма колико времена и километара биле далеко од тебе. Пријатељица никад није толико далеко да не може бити уз тебе, када је потребна.

Док будеш морала ићи тим усамљеним путем који се зове живот и кад будеш морала ићи сама, твоје пријатељице ће бити ту, поред пута, навијајући за тебе, молећи се за тебе, трудећи се око тебе, залажући се за тебе и чекајући те на крају пута широм раширених руку. А понекад ће чак и прекршити правила због тебе.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Савет мајке: Немој никад заборавити своје пријатељице

  1. Анонимни каже:

    http://localhost/symbiotica/zelena-ucionica/old/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif

  2. Draga каже:

    Zaboraviće one vas, čim počnete da menjate pelene. Što i nije tako loše, bar znate s kim imate posla. Naravno, biće i onih koje ostaju uz vas, njihov broj je obično jednocifren i manji od 4.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама