Мама пита: Колица за бебе – која да одаберем?

Када затрудните, сви вам говоре о бебином спавању, подоју, вашем неспавању, грчевима, свекрви и мами које (не) помажу и сличним битним стварима које служе само да вас додатно истраумирају. Нико вам не говори о томе како да изаберете креветац, колица, седиште за кола…

Можда најкомпликованија ствар за изабрати јесу колица, па сам за почетак направила списак од неколико ствари на које треба обратити пажњу приликом избора:
1. Да ли су лагана, да могу да их унесем на трећи спрат?
2. Да ли се точкови прилагођавају свим теренима – ипак смо ми на брдовитом подручју?
3. Да ли имају додатни одељак за остављање играчкица, флашица, ћебади,резевне преобуке…?
4. Да ли се могу једноставно склопити, са земблијем у другој руци?
5. Да ли су баш баш лепа (схватам да ово није баш на листи приоритета, али ипак ћу их ја гледати свакодневно)?
Избор смо сузили на два модела, оба од Инглесине, која потврдно одговарају на све захтеве које сам горе навела:
1. Quad 
Веома модерна и лепа колица. Привукла су ме јер имају точкове као мали џип – подесна су за све терене, дакле могу да их „терам преко џомби“ без бојазни да ће се бебац пробудити.
2. Trilogy
Колица за све намене. Покривају све оно што вам је потребно од једних колица. Уз њих се добија и дуњица за ноге, а склапају се једноставно, по кишобран систему.
Оба модела се производе у неколико боја а могуће је докупити и седиште за кола које одговара колицима, па бебу једноставно премештате из кола у колица. Искрена да будем, немам појма која ћу изабрати. Шта ви мислите? Пишите ми у коментарима своја искуства у вези избора колица за бебе.
Андријана М.