Маме, ову поруку о љубави пренесите својим синовима

11 јула, 2021

Драге маме, све ви које имате дечаке ма којег доба, ово је порука коју би требало сачувати и прочитати им је кад за то дође време. У оним ситуацијама када нам понестане адекватних речи и начина за објаснити те деликатне и важне љубавне односе, ова порука за синове о љубави урадиће то уместо вас.

Foto: Canva

Драги сине,

Забављање је незгодна ствар и тешко је урадити је како треба. Али искрено, то је најважнија ствар коју ћеш икада урадити. Зато што начин на који се забављаш диктира са ким се забављаш. А она са којом се забаљаш постаће твоја жена, а ко ти је жена одредиће твоју будућу породицу и тако даље. Зато, забављај се мудро.
Ево неколико очекивања која имам за тебе кад је у питању забављање:

1. Увек ти приђи девојци директно и питај је лично да се забављате. Ако то није могуће, питај је преко телефона. Никад и мислим никад, не питај девојку да изађете путем поруке, цхата или маила.

2. Увек изведи девојку на састанак. Без оних „хај’мо да глуваримо код мене и гледамо филм“ глупости. Очекујем да одеш по њу и изведеш је негде. То не мора бити ништа популарно, компликовано или креативно. Некада су најбољи састанци они једноставни, попут пикника у парку. Увек се труди да је одведеш на место на којем ће се осећати пријатно и уживати.

3. Отвори врата од кола својој девојци. Отварај јој сва врата.

4. Ти буди тај који ће да плати за излазак. Без питања. Отац и ја ћемо се постарати да увек имаш новца за своје изласке. Немој чак ни да делите рачун.

5. Сачекај девојку испред врата. Не шаљи јој поруке из кола или још горе, да трубиш кад стигнеш. И увек је испрати до врата на крају састанка.

6. Користи разум кад је у питању љубљење. Не љуби сваку девојку, али се не плаши да пољубиш ону праву.

7. Слушај девојку са којом си изашао. Најбољи састанци су они на којима упознаш девојку са којом си изашао. Постављај јој питања и дели приче о себи. Сврха састанака је да пронађеш неког са ким би могао да проведеш своју будућност. Што више излазиш са неком девојком, требало би да је више упознајеш.

8. Увек буди јасан са својим намерама. Ако се ниси повезао са девојком, прекини то и не завлачи је. Може болети у тренутку, али ће ценити твоју искреност. И ако осећаш повезаност, то јој и реци. Девојке воле искреност и цео процес забављања ће бити лакши ако пратиш ово једноставно правило.

9. Забављај се, али увек са једном девојком. Кад пронађеш девојку за коју си озбиљно заинтересован, буди само са њом и буди веран. Увек, увек буди веран. Ако одлучиш да ствари не иду како треба или упознаш неког другог кога би волео озбиљније да упознаш, врати се на правило #8.

10. Имај физичке контакте. На прави начин! Држите се за руке, грли је, обухвати је око струка, пољуби је у главу, додирни колена, ови слатки знаци пажње пријају девојкама и осећају се пажено. Ићи предалеко у физичком смислу само збуњује везу и никад се не може поништити.

11. Пажљиво са њеним срцем. Жене су јаке, али и деликатне. Немој то покварити. Немој бити одговоран за њено тврдо срце.

12. Упознај њене пријатеље и породицу и нека твоји упознају њу. Нарочито ја.

13. Кад дође време, реци јој да је волиш, много. У ствари, говори јој разне лепе ствари. Сви заслужују комплименте.

14. Служи јој. Не као конобар. Чини јој; направи јој доручак, избаци ђубре, понуди јој своју јакну кад јој је хладно, разумеш већ.

15. Изненађуј је. Мале ствари значе много. Држи се малих изненађења. Донеси јој омиљени сок, купи јој цвеће, или се појави на послу и поведи је на ручак.

16. Никад не потцењуј моћ писане речи. Колико је лепо чинити лепе ствари, још је боље да их нашишеш тако да се можеш вратити на њих и присећати се. Пиши јој љубавна писма или поруке често.

17. Кад дође право време и пронађеш ону посебну, клекни на колено и изговори оне посебне речи.

Волим те сад, увек и заувек. И знај да ћу једног дана волети и њу.
С љубављу, Мама.

Написала Ивана Ћирковић

Извор:  organvlasti.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Маме, ову поруку о љубави пренесите својим синовима"

  1. Aliona каже:

    Imam 2 sina….slično sam im rekla u svoje vreme. Predivan tekst. Modernim mamama-kao lektira!

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама