Мами тог “дивљег детета” – разумем те

22 августа, 2019

Пост маме Каре Шок који има чак 30 хиљада дељења на ФБ наишао је на одобравање мама широм света. Погледајте шта она има да каже о свом искуству са “дивљим дететом”

Foto: Patrick Fore, Unsplash

Некад сам и ја била од оних који би, гледајући дете како у парку, продавници, на улици прави сцену, рекла “не би се он тако понашао да је имао неког да га васпита”.

Али, изгледа да је неко горе имао план како ме научити лекцији коју нисам знала, а коју је требало да научим. И како ме натерати да сама прогутам своје речи.

Сада ја имам оно што неки зову “дивље дете”. Оно које се никад не зауставља. Оно које не чује НЕ. Оно које стоји у ћошку, које отима ствари, које шаљу да мало размисли о свом понашању и које понекад чак добије “по гузи”. Оно које је прегласно. Оно које вам каже “е па баш ћу то урадити” и онда када му је речено да нешто не сме.

Ја сам мајка која осећа кривицу сваке вечери. Мајка која се пита “јесам ли била престрога данас?” СВАКОГ. ДАНА. Мајка која види погледе пуне осуде од странаца, па чак и од пријатеља и породице. Мајка која се суочава с болним коментарима и која гледа како њено дете третирају другачије зато што је с њим тешко. Мајка која бира своје битке и понекад пусти ствари да прођу, оне ствари које сам рекла да никад свом детету не бих допустила. Једноставно зато што, кад не бих битке бирала, моје дете би било у невољи сваког минута, сваког дана.

ЈА сам мајка тог детета јаке воље, “дивљег детета”. И молим се стално да будем довољно способна да га водим и учим како да буде добар и да те своје особине користи за праве ствари. Да се бори ако треба и сам против свих, да би урадио праву ствар. Да га баш никад не буде брига шта ће други људи рећи или мислити о њему, зато што је изабрао да уради нешто за шта верује да је права ствар.

Видим те и разумем, мајко “дивљег детета”. 

А ви остали, који немате такав изазов у животу, ако сте имало онакви каква сам ја била, немојте. Будите љубазни према тој мами која се бори, јер, бори се јаче и више него што ви, гледајући са стране, можете и да замислите.

To the Mama with the "wild child", I see you.I was once the person that would say "that kid wouldn't act like that if…

Gepostet von Kara Shook am Montag, 8. Juli 2019

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама