Mami tog “divljeg deteta” – razumem te

22 avgusta, 2019

Post mame Kare Šok koji ima čak 30 hiljada deljenja na FB naišao je na odobravanje mama širom sveta. Pogledajte šta ona ima da kaže o svom iskustvu sa “divljim detetom”

Foto: Patrick Fore, Unsplash

Nekad sam i ja bila od onih koji bi, gledajući dete kako u parku, prodavnici, na ulici pravi scenu, rekla “ne bi se on tako ponašao da je imao nekog da ga vaspita”.

Ali, izgleda da je neko gore imao plan kako me naučiti lekciji koju nisam znala, a koju je trebalo da naučim. I kako me naterati da sama progutam svoje reči.

Sada ja imam ono što neki zovu “divlje dete”. Ono koje se nikad ne zaustavlja. Ono koje ne čuje NE. Ono koje stoji u ćošku, koje otima stvari, koje šalju da malo razmisli o svom ponašanju i koje ponekad čak dobije “po guzi”. Ono koje je preglasno. Ono koje vam kaže “e pa baš ću to uraditi” i onda kada mu je rečeno da nešto ne sme.

Ja sam majka koja oseća krivicu svake večeri. Majka koja se pita “jesam li bila prestroga danas?” SVAKOG. DANA. Majka koja vidi poglede pune osude od stranaca, pa čak i od prijatelja i porodice. Majka koja se suočava s bolnim komentarima i koja gleda kako njeno dete tretiraju drugačije zato što je s njim teško. Majka koja bira svoje bitke i ponekad pusti stvari da prođu, one stvari koje sam rekla da nikad svom detetu ne bih dopustila. Jednostavno zato što, kad ne bih bitke birala, moje dete bi bilo u nevolji svakog minuta, svakog dana.

JA sam majka tog deteta jake volje, “divljeg deteta”. I molim se stalno da budem dovoljno sposobna da ga vodim i učim kako da bude dobar i da te svoje osobine koristi za prave stvari. Da se bori ako treba i sam protiv svih, da bi uradio pravu stvar. Da ga baš nikad ne bude briga šta će drugi ljudi reći ili misliti o njemu, zato što je izabrao da uradi nešto za šta veruje da je prava stvar.

Vidim te i razumem, majko “divljeg deteta”. 

A vi ostali, koji nemate takav izazov u životu, ako ste imalo onakvi kakva sam ja bila, nemojte. Budite ljubazni prema toj mami koja se bori, jer, bori se jače i više nego što vi, gledajući sa strane, možete i da zamislite.

To the Mama with the "wild child", I see you.I was once the person that would say "that kid wouldn't act like that if…

Gepostet von Kara Shook am Montag, 8. Juli 2019

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama