Matematika: Proverite svoje znanje i pripremite se za takmičenje

Ako želite da budete uspešni u matematici, potrebne su dve stvari – talenat i rad. S tim što vežba i rad čine mogu nadomestiti nedostatak talenta, a obrnuto – nije moguće. To će vam reći svaki uspešan matematičar.
Kreativni centar je pripremio (i priprema) odlične asistente za učenje i savladavanje redovnog gradiva, ali i pripremu za takmičenja. Tako da, s talentom ili bez njega – prionite na posao.

Vežbam matematiku (od 5. do 8. razreda)

Četiri zbirke, po jedna za svaki razred (peti, šesti, sedmi i osmi), koncipirane su tako da omoguće preciznu i jasnu proveru znanja. Već nakon par testova, detetu će biti jasno na kom nivou znanja se nalazi i gde su „slabosti” na kojima treba poraditi. A za to će biti mnogo prilike jer zbirke sadrže po 700 zadataka i svaka oblast je detaljno obuhvaćena. Skupa, sve četiri zbirke su odlična podrška u pripremi završnog ispita iz matematike.
Zbirka će đacima pomoći da obnove ono što su već učili u školi i da utvrde svoje znanje, kao i da se bolje pripreme za kontrolne vežbe i pismene zadatke. Rešavajući zadatke na kraju svake oblasti (odeljak “Provera znanja”) utvrdiće nivo postignuća (osnovni, srednji ili napredni). Zbirka sadrži i važna pravila i formule (“Podsetnik” na kraju zbirke), kao i rezultate i uputstva za rešavanje zadataka.

 
 
 

Dodatna nastava – Matematika 5

Ovo je već zbirka za ambicioznije matematičare i odličan je asistent u pripremi svakog petaka za matematička takmičenja. Iako postoji samo za peti razred, u planu su i izdanja za starije osnovce. Zbirka Dodatna nastava – Matematika 5 napisana je po planu i programu za dodatnu nastavu i obuhvata 290 zadataka. Na kraju zbirke data su rešenja zadataka. Za lakše zadatke ponuđeni su samo konačni rezultati, a za složenije uputstva ili kompletna rešenja.
Namenjena je učenicima koji vole matematiku i koji mogu da savladaju složenije sadržaje od onih što se obrađuju na redovnim časovima. Takođe, u zbirci se nalaze zadaci koji podstiču razvoj logičkog i formalnog mišljenja.
Dakle, kojoj god kategoriji da pripadate – onima koji uče matematiku jer vole ili onima koji to rade zato što moraju, pomoćnik u obliku kvalitetne zbirke zadataka vam je neophodan. Uz dovoljno upornosti i vežbe, privatni časovi vam sigurno neće biti potrebni.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.19 MB]