Медији: Ученици из Трстеника редовно долазе у школу, Министарство просвете врши инспекцијски надзор

25 новембра, 2022

Дневни лист Курир, позивајући се на извор из Техничке школе у Трстенику, наводи да је у току инспекцијски надзор Министарства просвете у школи, односно да се проверава да ли је испоштована процедура.

Foto: Canva

– Нажалост, један ученик, који је снимак понижавања професорке пласирао на друштвене мреже, већ се исписао из школе и он ће проћи скоро некажњено, само ће му на исписници писати да је у бившој школи покренут васпитно-дисциплински поступак – наводи извор Курира из школе у Трстенику.

Исти извор наводи да ће двојица избачених ученика заправо имати право да се у новој школској години упишу у исту школу и нормално наставе школовање.

– Ако буду искључени из школе, то значи да они до краја ове школске године немају право да упишу ниједну школу, а наредне школске године имају право чак да упишу и нашу школу – истиче наш саговорник.

Према његовим речима, директор школе има право да не уважи мишљење и предлог наставничког већа, а одлуку још није саопштио. У међувремену, двојица ђака долазе у школу и похађају наставу.

Што се тиче ученика који су присуствовали часу и смејали се, биће кажњени тројком из владања, тврди исти извор.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Медији: Ученици из Трстеника редовно долазе у школу, Министарство просвете врши инспекцијски надзор

  1. Radoje Ceranic каже:

    Sram vas bilo sa vašom trojkom iz vladanja i vašim tzv. Vaspitno-disciplinskim postupcima. Neka se stide svi koji su donelu takvu odluku. Gajite delikvente.

  2. Jelena каже:

    Potpuno se slažem sa prethodnim komentarom. Ovo ne može biti prekršajni, nego krivični postupak. Ako zakažu roditelji u vaspitanju deteta, treba da priskoče institucije. Da li direktor škole razmišlja uopšte kako se osećala njegova koleginica, kako će se žena osećati kada svaki sledeći put udje u učionicu? U ovoj školi nema ljudskosti, samo se drže loših procedura.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама