Međunarodna parada mehurića – učimo decu da slave sreću

7 maja, 2018

Da li ste čuli za Međunarodnu paradu mehurića. Mnogi nisu, a verujemo da je to pokret kojem bi svi trebalo da se priključe. Međunarodna parada mehuriće održava se u 100 gradova širom sveta i ima za cilj da okupi grupe i pojednice koji smatraju da je sreća nije nešto ka čemu se ide i da sreća ne treba da bude u postizanju cilja već da je treba tražiti u putu do cilja. Rečju, Parada mehurića slavi sreću.

Ove godine, poznato je da je parada održana 6. maja u Beogradu i Nišu, a daleko manje poznato da se tome priključila i OŠ „1. Maj” iz Vladimirovca.
„Mehurići od sapunice jedna su od najstarijih dečjih igračaka. Neretko i odraslima izmame osmeh. Upravo to je razlog što se i naša škola priključila inicijativi. Deca su uživala, ali i odrasli koji su bili u prolazu. Nadamo se da će sledeće godine još veći broj škola učestvovati. Mi sigurno hoćemo” rekla je za Zelenu učionicu Romanca Glanda, profesorka rumunskog jezika.

„Mnogo je više stvari koje nas povezuju nego onih koje nas razdvajaju. Bez obzira na jezik koji govorimo, poreklo ili kulturu kojoj pripadamo, svi želimo da budemo srećni.”

Dmitri Golubniči, kreator Međunarodne parade mehurića.

 
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama