Министар просвете о томе хоће ли и у остатку Србије бити продужен распуст

12 фебруара, 2020

Министар просвете Младен Шарчевић изјавио за ТВ Прва да би данас требало да се донесе одлука о томе да ли ће се продужити зимски распуст за ђаке.

Одлуком покрајинске владе у Војводини је, због епидемије грипа, обустављен рад свих школа и вртића. Ђаци који школе похађају на територији Војводине кренули су у друго полугодиште још средином јануара, јер им је и распуст почео раније него у осталом делу Србије.

Након тога, поставило се питање шта ће бити са остатком земље, будући да су ђаци из централне Србије још увек на распусту, а у школске клупе би требало да се врате 18. фебруара.

Јуче је из Министарства просвете речено да би одлука о евентуалном продужењу распуста требало да се донесе до краја ове недеља. Међутим, како је за ТВ Прва јутрос рекао министар Шарчевић, то би могло да се сазна већ данас. Према његовим речима, коначна одлука о продужетку распуста биће донета данас поподне.

Како каже, прати се ситуација са епидемијом, али како сада ствари стоје – озбиљно се размишља о продужетку распута.

“Данас око 12 или 13 сати имаћемо брифинг са Министарством здравља, ако ситуација буде као јуче, донећемо меру да се продужи распуст и у централној Србији и на КиМ за ђаке који раде по нашем националном програму”, рекао је Шарчевић за Прву телевизију.

Он је рекао да ће часови у Војводини и у централној Србији, уколико распуст буде продужен, бити надокнађени.

Упитан да ли се планира промена календара распуста, будући да се сваке године понавља иста ситуација с грипом, Шарчевић је рекао да лично није баш најзадовољнији календаром распуста, али да ће се “временом размишљати и о томе”.

Одлуку о продужењу распуста доноси Министарство просвете на основу препоруке Института за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут”, који прати епидемиолошку ситуацију у Србији.

Извор: Мондо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Министар просвете о томе хоће ли и у остатку Србије бити продужен распуст"

  1. Cile каже:

    Nije najzadovoljniji kalendarom… Pa kad uvek zaboravi da imamo dva kalendara. Nijedan ministar dosad nije iz prve pomislio o Vojvodini kad pominje neki kalendar…

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама