Ministar prosvete o tome hoće li i u ostatku Srbije biti produžen raspust

12 februara, 2020

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio za TV Prva da bi danas trebalo da se donese odluka o tome da li će se produžiti zimski raspust za đake.

Odlukom pokrajinske vlade u Vojvodini je, zbog epidemije gripa, obustavljen rad svih škola i vrtića. Đaci koji škole pohađaju na teritoriji Vojvodine krenuli su u drugo polugodište još sredinom januara, jer im je i raspust počeo ranije nego u ostalom delu Srbije.

Nakon toga, postavilo se pitanje šta će biti sa ostatkom zemlje, budući da su đaci iz centralne Srbije još uvek na raspustu, a u školske klupe bi trebalo da se vrate 18. februara.

Juče je iz Ministarstva prosvete rečeno da bi odluka o eventualnom produženju raspusta trebalo da se donese do kraja ove nedelja. Međutim, kako je za TV Prva jutros rekao ministar Šarčević, to bi moglo da se sazna već danas. Prema njegovim rečima, konačna odluka o produžetku raspusta biće doneta danas popodne.

Kako kaže, prati se situacija sa epidemijom, ali kako sada stvari stoje – ozbiljno se razmišlja o produžetku rasputa.

“Danas oko 12 ili 13 sati imaćemo brifing sa Ministarstvom zdravlja, ako situacija bude kao juče, donećemo meru da se produži raspust i u centralnoj Srbiji i na KiM za đake koji rade po našem nacionalnom programu”, rekao je Šarčević za Prvu televiziju.

On je rekao da će časovi u Vojvodini i u centralnoj Srbiji, ukoliko raspust bude produžen, biti nadoknađeni.

Upitan da li se planira promena kalendara raspusta, budući da se svake godine ponavlja ista situacija s gripom, Šarčević je rekao da lično nije baš najzadovoljniji kalendarom raspusta, ali da će se “vremenom razmišljati i o tome”.

Odluku o produženju raspusta donosi Ministarstvo prosvete na osnovu preporuke Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, koji prati epidemiološku situaciju u Srbiji.

Izvor: Mondo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Ministar prosvete o tome hoće li i u ostatku Srbije biti produžen raspust"

  1. Cile kaže:

    Nije najzadovoljniji kalendarom… Pa kad uvek zaboravi da imamo dva kalendara. Nijedan ministar dosad nije iz prve pomislio o Vojvodini kad pominje neki kalendar…

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama