Министар Ружић о захтевима да на онлајн пређу и млађи основци

30 новембра, 2020

Након данашње седнице Кризног штаба којој је присуствовао и министар Бранко Ружић, он је нагласио да прелазак на онлајн наставу не представља затварање школа, напомињући да васпитно-образовни процес неће стати.

“Ми смо на основу препорука здравственог дела Кризног штаба донели овакву Уредбу због генералног епидемиолошког стања у друштву. Ако би се гледала ситуација у образовном систему она не да није алармантна него није ни проблематична, па није ни указивала на потребу да се нешто тако уради”, рекао је Ружић, а преноси Бета.

Он се осврнуо и на захтеве синдиката да се онлајн настава уведе и за ниже разреде основне школе, рекавши да се томе противи.

“Кад је реч о настави од првог до четвртог разреда, то је процена пре свега образовне струке уважавајући епидемиолошку ситуацију, знамо да је тамо најмања трансмисија вируса. Елементарна писменост, радне навике, стичу се у најмлађим старосним добима”, рекао је Ружић.

О случају наставнице Марине Милисављевић из околине Кладова, која је кажњена јер су се деца руковала у дворишту, министар је за Бету рекао да је инспекција била тамо и да ће сутра бити познат извештај, али “ако је само то био проблем онда га и нема” и та одлука неће постојати.

Извор: Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


3 коментара на "Министар Ружић о захтевима да на онлајн пређу и млађи основци

 1. Aleksa каже:

  ”Кад је реч о настави од првог до четвртог разреда, то је процена пре свега образовне струке уважавајући епидемиолошку ситуацију, знамо да је тамо најмања трансмисија вируса. Елементарна писменост, радне навике, стичу се у најмлађим старосним добима”, рекао је Ружић.”

  Možete li nam pojasniti šta ste upravo izjavili. I pored najbolje volje ne polazi mi za rukom. Vi hoćete da kažete da je struka tražila da se ostane učionicama? Pa, što ne kažete, zaboga, da su zaraženi nastavnici najpre za to da se ostane u klupama?

 2. Aleksa каже:

  Teško nama sa ovim ministrom.

 3. Цеца каже:

  Ружић не зна ништа о образовању. Како су само могли њега да поставе за министра?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама