Ministarstvo prosvete izdejstvovalo ukidanje „Zadruge” i „Parova”

31 marta, 2018

Rijaliti programi koji se emituju na domaćim TV stanicama, od sutra će ustupiti mesto obrazovnom programu. U saradnji sa Ministarstvom prosvete, televizijske stanice na kojima su se do danas emitovale rijaliti emisije, osmislile su i realizovale naučne emisije za decu i odrasle. Tako ćemo od sada, umesto skaradnih scena kojima rijalitiji obiluju moći da naučimo nešto više o tome kako funkcionišu procesi u prirodi, ljudskom organizmu, različitim vrstama industrije. Biće tu i istorijskih emisija u kojima ćemo učiti o znamenitim ljudima naše i strane istorije, o muzičarima, piscima, slikarima.

– Poznato je da sam se od početka mandata borio da se ukine i potpuno zabrani ova vrsta emisija koja za cilj ima samo da zatupi narod. Da skrene pažnju sa realnih problema, da stvori omladinu nezainteresovanu za obrazovanje jer na malim ekranima vidi neobrazovane i polupismene ljude koji im postaju idoli. Idoli zato što su po merilima današnjeg društva, oni ulaskom u rijaliti uspeli u životu. Ne mogu i neću da sedim skrštenih ruku dok naša deca umesto obrazovnih emisija, gledaju ovako skaradan program.” – kaže ministar prosvete.
– Zato sam svojom dužnošću smatrao da izdejstvujem ukidanje emisija koje su u suprotnosti sa svim naporima koje činimo da srpsku decu izvedemo na pravi put. – dodaje ministar.
Očekuje se da će gledanost obrazovnog programa višstruko nadmašiti rijaliti emisije.
Ali kad bi se šalili. Što i radimo. Jer – aprililili!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


10 komentara na "Ministarstvo prosvete izdejstvovalo ukidanje „Zadruge” i „Parova”

 1. Sanja kaže:

  Šteta što je ovo šala,zaista treba ukinuti sve te zaglupljujuce emisije.

  1. Radoje Ćeranić kaže:

   Žalim što je ovo prvoaprilska šala! Da je zdravog razuma u prosvetnom sistemu i vlasti odavno bi se ovaj cirkus zabranio. Upropašivanje mladih narastaja.Sve sto pokusavamo postići u redovnom sitemu skolvanja uniste nam zajedno sa medijskom mafijom.

 2. SanjA kaže:

  Taman sam s ponadala!

 3. Marija kaže:

  Gluplju šalu ne čuh do sada. Umesto da se pokrene akcija prikupljanja potpisa za ovakav potez, vi napišete šaljiv tekst na temu ozbiljnih i trenutnih problema u našem društvu da bi se neko nasmejao?! Pa, samo mogu da kažem, žalosno…

  1. Jole kaže:

   Ne bi vredelo, budale bi samo gledale iste stvari u produkciji susednih ili stranih zemalja, i problem bi ostao, možda još gori. U današnje vreme globalizacije i interneta, gotovo je nemoguće sprečiti ljude da sami sebe zaglupljuju. Možda je tako i bolje – prirodna selekcija neka obavi svoje.

 4. Rade kaže:

  Čitajući članak, ponadao sam se, da je istina, i rekoh, hvala dragom Bogu, da se i to desilo. Ali uzalud sam se obradovao. Zato apelujem na ministra da uloži sve svoje snage, i to stvarno izdejstvuje. Da se ukinu sva ta sranja ( izvinite na izrazu, ali kako drukčije da kažem ), koja uništavaju i odrasle, a da ne pričam za decu i omladinu. U tim rijalitima, nema ni jedne obrazovane i školovane osobe, sve sam ne obrazovan ološ, koji nema ni elementarnu kulturu, i obrazovanje !!!!!!!!!!

 5. A kaže:

  Da li ste mislili na rialiti monologe predsednika na TV Pinku i Hepi.

  1. JA kaže:

   Ma nemojte molim Vas…. Pa ti monolozi drže našu decu budnima dugo, a bogami i mentalno uzdignuto. Nema razlike u svim našim rijalitima. Žao mi je što ova vest nije istina

 6. Marija Protic kaže:

  Zbog takve nezainteresovanosti za decu, ali velike zainteresovanosti za novac iz EU fondova, Svetske banke, budzetima na raznim nivoima, ozbiljno tvrdim da su ucesnici rijalitija moralne gromade naspram onih koji primaju plate u Ministarstvu prosvete i kulture!

 7. CTEBA kaže:

  Da izvinete,
  Po_VelikoNuždam se autoru na ovakvu šalu!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama