Ministarstvo prosvete izdejstvovalo ukidanje „Zadruge” i „Parova”

Rijaliti programi koji se emituju na domaćim TV stanicama, od sutra će ustupiti mesto obrazovnom programu. U saradnji sa Ministarstvom prosvete, televizijske stanice na kojima su se do danas emitovale rijaliti emisije, osmislile su i realizovale naučne emisije za decu i odrasle. Tako ćemo od sada, umesto skaradnih scena kojima rijalitiji obiluju moći da naučimo nešto više o tome kako funkcionišu procesi u prirodi, ljudskom organizmu, različitim vrstama industrije. Biće tu i istorijskih emisija u kojima ćemo učiti o znamenitim ljudima naše i strane istorije, o muzičarima, piscima, slikarima.

– Poznato je da sam se od početka mandata borio da se ukine i potpuno zabrani ova vrsta emisija koja za cilj ima samo da zatupi narod. Da skrene pažnju sa realnih problema, da stvori omladinu nezainteresovanu za obrazovanje jer na malim ekranima vidi neobrazovane i polupismene ljude koji im postaju idoli. Idoli zato što su po merilima današnjeg društva, oni ulaskom u rijaliti uspeli u životu. Ne mogu i neću da sedim skrštenih ruku dok naša deca umesto obrazovnih emisija, gledaju ovako skaradan program.” – kaže ministar prosvete.
– Zato sam svojom dužnošću smatrao da izdejstvujem ukidanje emisija koje su u suprotnosti sa svim naporima koje činimo da srpsku decu izvedemo na pravi put. – dodaje ministar.
Očekuje se da će gledanost obrazovnog programa višstruko nadmašiti rijaliti emisije.
Ali kad bi se šalili. Što i radimo. Jer – aprililili!