Модел који спрема Министарство: Од септембра ђаци сваке друге недеље у школи

2 јула, 2020

Министар просвете је јуче, говорећи за дневни лист “Блиц” изјавио да се разматра могућност комбиноване наставе од септембра. Идеја коју је министар изнео подразумева да би ђаци делом имали часове на даљину, али и сваке друге недеље долазили у школу.

Шарчевић је рекао да Министарство просвете интензивно ради на припреми модела наставе за наредну школску годину и сви кораци који се предузимају су превентивни, како би у случају да и у септембру буде пандемија, за ђаке и родитеље све било спремно.

Foto: Canva

“Уколико вирус буде присутан, али пандемија јењава, спремамо се за комбиновани модел. То практично значи да би ђаци имали онлајн наставу, али и сваку другу недељу долазили у школу, како би радили вежбе, додатне консултације, одговарали. Практично проводили наставну недељу на коју су иначе навикли”, каже министар просвете.

Министар објашњава да би то, у пракси, значило да су једне недеље у школи, рецимо, први и трећи разред средње школе, а наредних седам дана други и четврти. Уз поштовање свим превентивних мера, наравно.

“Организација наставе, па и комбиновање није проблем за старије основце, средњошколце и факултетлије. Посебна пажња је усмерена на најмлађе ђаке, односно на оне од првог до четвртог разреда основне школе, који не могу да буду сами код куће”, истиче министар и открива да се тренутно ради анализа за колико најмлађих би морала да се организује настава по школама.

“Колико деце има оба родитеља који раде, да ли су и које компаније спремне да једног родитеља пусте да ради од куће, колико школа ради у једној смени… са свим овим прецизним подацима имаћемо пресек у Србији колико деце не могу да буду сами код куће и да сагледамо капацитете школских установа у којима је највише те деце. Па уколико буде требало, порадићемо на просторијама како би се добио релаксиран простор за наставу и учење, а у складу са епидемиолошким захтевима”, каже Шарчевић.

Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


3 коментара на "Модел који спрема Министарство: Од септембра ђаци сваке друге недеље у школи

  1. Anica каже:

    Kamo sreće da ima više škola čime bi koncentracija učenika na jednom mestu bila manja.Ovako odeljenja su sa preko 30 učenika što je loše zdravstveno a i obrazovno.Ali,prosveta je neprofitabilna oblast na kratke staze.

  2. Nije bitno каже:

    Bas me zanima kako bismo svake druge nedelje dolazili u skolu mi, koji ne zivimo u gradu gde nam se nalazi skola, vec u domu? Je l’ to znaci da ce npr neko iz Kosovske Mitrovice da dolazi na 7 dana i vraca se kuci? Gluposti!

  3. Nenad каже:

    Treba promeniti sadasnji model obrazovanja jer je zastareo i prevazidjen.Sve dok je korona,treba da je nastava na daljinu.Skole da su zatvorene

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама