Модел наставе мења се и у Војводини

Као што је познато, друго полугодиште за средњошколце у Војводини почело је у другој недељи јануара. Недељу дана касније, 17. јануара у клупе су сели и основци у Покрајини и ове недеље радили нормално, по првом моделу.

Foto: Canva

Министар просвете Бранко Ружић саопштио је данас одлуку да ће друго полугодиште за остатак Србије почети као што је и планирано, у понедељак 24. јануара, те да продужетка распуста неће бити.

Он је рекао да је одлучено да млађи основци, од 1. до 4. разреда, наставу похађају непосредно сваког дана, док ће старији основци и средњошколци ићи у школу по комбинованом моделу – подељени у групо до 16 ученика, смењиваће се дан за даном.

Оно што у саопштењу није експлицитно наглашено је да ли се тај модел примењује и на Војводину, па смо замолили Министарство да нам то разјасни.

– Данашња одлука важи за територију целе Србије, укључујући и АП Војводина, те ће тако средњошколци ићи комбиновано, млађи основци ће остати у клупама, а ђаци од 5. до 8. разреда који су ове недеље радили непосредно, од понедељка ће наставу похађати по другом моделу, комбиновано. – речено нам је у Министарству просвете.

Подсећамо, од понедељка важи и пет противепидемијских мера које ће школе морати да поштују.