Mojoj devojčici

1 marta, 2015

 
dete-poraz
MOJA prelepa devojčice,
moja čarobnice velikih očiju, srca i duše koja grli svet. Želela bih ovome da te naučim, ali ne znam koliko mogu, jer ni sama to nisam znala, jer nas tome niko nije učio, već kroz život buđenjem i rastom otkrivamo. Želela bih da kroz odrastanje na umu imaš da…
Ništa ne moraš, a sve možeš.
Da nije važno da si bolja od drugih, već da si najbolja za sebe.
Da ništa ne moraš trpeti, podnositi,. Da život nije podnošenje, već pronalaženje sreće.

Pročitajte i Devojčica koja je samo želela tatu

Da način uvek postoji, i da možeš, ali zaista možeš sve što poželiš. Ali da želja dolazi iz srca, a ne iz potrebe.
Da je najvažnije da si srećna, a ne s kim, gde i kako si srećna.
Da možeš voleti koga god želiš i kako god želiš – da se prepoznaju duše, a ne tela, statusi, države, godine. I kada tako voliš – sve se dogodi da ta ljubav uspe, svi putevi se otvore.
Da su ljudi nesretni jer žive kako misle da trebaju, a ne kako osećaju i da zato povređuju jedni druge. Kada živiš u saglasnosti sa sobom – ma što to bilo, nitko te ne može povrediti, jer ćeš znati i osećati da je tvoj život tvoj uspeh, a ne uspeh tvoj život.
Da ljubav nije patnja, bol, muka, da se kroz vezu ne trebate podnositi već da zajedno putujete.
Da je u redu odustati. I stati. I reći da si pogrešila.
Da uvek možeš početi ponovo i da to nije propust već snaga.
Da ne braniš svoje izbore u prošlosti, već svoju nadu u budućnost.
Da slobodno vičeš, trčiš, igraš se, raduješ, jedeš kako želiš, pričaš kako želiš, misliš kako umeš. Ne budi kao drugi i dopusti drugima da budu ono što jesu. Svi smo različiti dok spavamo – zašto im smeta što smo različiti kad smo budni?

Pročitajte i Treba li dozvoliti devojčicama da se ugledaju na princeze …

Da niko ne umire, da su duše besmrtne i svuda oko nas. Da se ne bojiš smrti jer je ona samo put ka dalje.
Da Bog, univerzum, kosmos – kako god budeš izabrala verovati – ne kažnjava, već nas voli. Sve što se dogodi – sami sebi radimo. Naše bolesti su naše emocije zaključane, naše misli negativne, energije prenete s kolena na koleno zbog nesreća, patnji, bola koji prenosimo na svoju decu. Bog nas voli i pomaže i veruj u njega. Jer s verom u njega, i dok hodaš dolinom mraka i jauka, niko ti ništa ne može, sa svetlom u srcu osvetljavaš put svojoj duši.
Pružaj ruke, širom, otvorene, jer samo raširene ruke mogu primiti zagrljaj.
Plači, slobodno, gorko, jecajući, jer suze čiste i odnose sve ono što preuzmemo od drugih. Kada ih ne pustimo, padaju u našu dušu, talože i stvaraju bedeme koje nitko poslije ne može srušiti.
Samoća nije strašna, možeš biti sam i srećan. I bolje je biti sam nego u lošem društvu.
Nesreća nema stupnjeve. Ne možeš čekati da budeš mnogo nesretna ili malo nesretna. Ne može postojati mali razlog i veliki razlog za nesreću. Ne postoji razlog za nesreću. Ako si tužna – menjaj, počni ispočetka, vrati se unazad, uradi sve što je potrebno da u sebi vratiš radost i veselje.
Ne možeš menjati druge. Ne možeš menjati ni sebe – možeš samo rasti, razvijati se, učiti i postajati najbolja verzija svog bića.
Voli sebe. Poštuj sebe. Slušaj sebe. Veruj sebi. Kada veruješ sebi, verovaće ti i drugi.
Postoje vile, čarobnjaci, jednorozi, anđeli i možeš ih videti. Otvoreno srce je najjača kosmička sila, portal kroz koji prolaze svi svetovi i s kojima se možeš sresti, pričati, družiti. Ne daj da te itko ikada uveri u drugačije.
Strah ne postoji, strah je iluzija. Sve ono što dolazi nakon tvoje odluke je manje od samog straha s kojim se gledaš u oči. Zameni strah ljubavlju i sve ono što te je plašilo nestaje. Ljubav rađa ljubav.

Pročitajte i Ne govorite svojim ćerkama da su lepe!

Ne veruj mom strahu, on je naučen. Suprotstavi mu se, slobodno. Neće mi biti lako, ali uveri me da je to samo moja iluzija, jer sam suviše dugo rasla verujući da postoji.
Ne veruj mojim brižnim zabranama – demantuj ih hrabrošću, željom za životom, voljom i zadovoljstvom, kao što to već sada radiš.
Ne poredi se s drugima – ti si savršena u svemu što radiš baš takva kakva jesi. Nije važna ni ocena, ni škola, ni uspeh, ni posao. U svemu što budeš radila srcem i iz ljubavi bit ćeš najsrećnija i samim tim najuspješnija.
Briga nije ljubav. Ne dozvoli da te brigom ucenjuju i kontroliraju. Čak ni mi, najbliži.
Ti si čudo, stvoreno iz čuda koje treba čuda stvarati. Ti imaš moć i snagu da vodiš život kakav želiš, ma koliko bio suprotan od onoga kako ga vide drugi, pa i mi. Jer mi smo ti roditelji, ali ti nama ne pripadaš, mi te ne posjedujemo, samo te čuvamo.
Hvala ti što postojiš, moja predivna čarobnice, i hvala ti što me učiš svemu što nisam znala, i što s tobom otkrivam koliko toga nisam znala. Možeš leteti. Ja samo sada ne znam kako. Ne umem te naučiti. Možda ćeš ti naučiti mene. Radujem se svemu što ću od tebe saznati.
JASMINA STOJANOVIĆ
Izvor:  alternativainformacije.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


11 komentara na "Mojoj devojčici

 1. Mirjana kaže:

  Prelepo….ostadoh bez daha citajuci….divno…

 2. Sladjana kaže:

  Divno!

 3. Branislava kaže:

  Prelepo <3

 4. Magdalena kaže:

  Boze dragi…. oci mi pune suza…

 5. Bobana kaže:

  Predivno…

 6. kristina kaže:

  predivno

 7. suzana kaže:

  Divno i istina..

 8. Vucko kaže:

  Ja lepsi tekst u zivotu nisam procitao. Hvala!

 9. ljiljana aleksic kaže:

  Prepisacu!Divno!

 10. Marjia kaže:

  Sjajno,citam po ko zna koji put ocima zamagljenim suzama!

 11. SLADJANA MOMCILOVIC kaže:

  PREVISE SAM DIRNUTA,TO JE TACNO ONO STO ZELIM DA KAZEM I MOJOJ DEVOJCICI,SAD VEC VELIKOJ KOJA JE ZAKORACILA U SVET …<3 VOLELA BIH DA ZAPAMTI DOBRO SVE OVO ,HVALA JASMINI !

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama