Мужеви женама стварају додатних 7 сати кућних послова недељно!

Ако сте се некад запитали зашто имате утисак да непрекидно чистите и сређујете, а кућа никад није сређена, научници кажу да слободно можете упрети прстом у свог мужа!
mama cistiТаман сте средили кухињу, отишли до продавнице, а за то време судопера се већ напунила и хаос је на све стране. Неко се досетио да истражи зашто је то тако и ево одговора.
Судећи према најновијој студији коју је спровео Универзитет у Мичигену, мужеви својим женама стварају додатних седам сати кућних послова недељно! Али то није оно најгоре. Најгоре је што велики број жена „штеди” своје мужеве и не тражи од њих помоћ приликом обављања кућних послова. Изгледа да им се то допало, па уместо да помогну, још и одмажу.
Френк Стафорд, професор на челу тима који је спровео ово истраживање, каже: „Ово је добро познато правило. Постоји та нека подела – мушкарци раде послове изван куће, жене одржавају кућу. А кад дођу деца, ситуација за жене постаје далеко компликованија.”
То смо све већ знали, с тим што ћете веома ретко видети мушкарца с метлом у руци у дворишту. Углавном се и то очекује од жене. А нисмо их много виђали ни да плеве башту са цвећем. Они су ту да поправе ако се нешто поквари. Једном у месец, два, три…

 
Кад се све пресабере, испада да муж вреди колико и једно дете – толико нам посла задаје!
Каква је ситуација код вас? Да ли муж помаже или одмаже?