Muževi ženama stvaraju dodatnih 7 sati kućnih poslova nedeljno!

23 februara, 2016

Ako ste se nekad zapitali zašto imate utisak da neprekidno čistite i sređujete, a kuća nikad nije sređena, naučnici kažu da slobodno možete upreti prstom u svog muža!
mama cistiTaman ste sredili kuhinju, otišli do prodavnice, a za to vreme sudopera se već napunila i haos je na sve strane. Neko se dosetio da istraži zašto je to tako i evo odgovora.
Sudeći prema najnovijoj studiji koju je sproveo Univerzitet u Mičigenu, muževi svojim ženama stvaraju dodatnih sedam sati kućnih poslova nedeljno! Ali to nije ono najgore. Najgore je što veliki broj žena „štedi” svoje muževe i ne traži od njih pomoć prilikom obavljanja kućnih poslova. Izgleda da im se to dopalo, pa umesto da pomognu, još i odmažu.
Frenk Staford, profesor na čelu tima koji je sproveo ovo istraživanje, kaže: „Ovo je dobro poznato pravilo. Postoji ta neka podela – muškarci rade poslove izvan kuće, žene održavaju kuću. A kad dođu deca, situacija za žene postaje daleko komplikovanija.”
To smo sve već znali, s tim što ćete veoma retko videti muškarca s metlom u ruci u dvorištu. Uglavnom se i to očekuje od žene. A nismo ih mnogo viđali ni da pleve baštu sa cvećem. Oni su tu da poprave ako se nešto pokvari. Jednom u mesec, dva, tri…

 
Kad se sve presabere, ispada da muž vredi koliko i jedno dete – toliko nam posla zadaje!
Kakva je situacija kod vas? Da li muž pomaže ili odmaže?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Muževi ženama stvaraju dodatnih 7 sati kućnih poslova nedeljno!"

  1. SS kaže:

    Ovisi mnogo i o muskarcu, ali zena se treba postaviti na pravi nacin. Pronaci taj nacin mudro i stvoriti si saveznika od muza, a ne nekoga ko radi na stetu u smislu odrzavanja cistoce i urednosti doma!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama