Nadamo se da će jednog dana sva različita deca da pronađu odrasle ljude koji ih mogu dočekati onakvima kakvi jesu

28 jula, 2021

Gilian, sedmogodišnja devojčica koja nije mogla da ide u školu. Neprestano ustaje, odvraća pažnju, leti mislima i ne prati lekcije. Njeni učitelji se brinu zbog nje, kažnjavaju je, grde, nagrađuju nekoliko puta kad obrati pažnju, ali ništa. Gilian ne zna da sedi i ne može da drži pažnju.


Kad se vrati kući, kažnjava je i majka. Dakle, ne samo da što Gilian ima loše ocene i mnogo kazni u školi, već i pati od toga kod kuće.

Jednog dana, Gilianina majka je pozvana u školu. Žena, tužna poput nekoga ko čeka loše vesti, odlazi u školsku prostoriju za razgovore. Učitelji govore o bolesti, o očitom poremećaju. Možda je to hiperaktivnost ili joj možda treba neki vid lečenja.

Tokom razgovora dolazi bivša učiteljica koja je odlično poznavala devojčicu. Traži od svih odraslih, majke i kolega da je prate u susednu učionicu u kojoj je Gilian još uvek sedela. Ostavila je otvorena vrata učionice i rekla majci i kolegama da sačekaju ispred. Uključuje stari radio i pojačava muziku.

Kako je devojčica ostala sama u učionici (čekajuci mamu), odmah je ustala i počela da se kreće gore-dole, levo i desno, nogama i srcem hvatajući muziku u ritmu. Učiteljica se smeši dok kolege i majka gledaju između zbunjenosti i saosećanja.

Zatim učiteljica govori:

“Vidite? Gilian nije bolesna, Gilian je plesačica!”

Preporučujem majci da je odvede u školu plesa.

Gilian se upisala, završila svoj prvi dan plesa i kad se vratila kući, rekla je majci:

“Svi su poput mene, tamo niko ne može da sedi!”

1981. godine, nakon plesačke karijere, otvorivši sopstvenu plesnu akademiju i primivši međunarodno priznanje za svoju umetnost, Gilian Lajn postala je koreograf mjuzikla “Mačke” 1981. godine i “Fantom iz opere” 1986. godine.

Nadamo se da će jednog dana sva različita deca da pronađu odrasle ljude koji ih mogu dočekati onakvima kakvi jesu, a ne onim što im nedostaje.

Izvor: Nikad ne odustaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama