Наградни конкурс за наставнике „Дигитална ризница знања”

12 фебруара, 2018

Издавачка кућа БИГЗ школство уз подршку Министарства просвете, науке технолошког развоја, Министарства трговине, туризма и телекомуникација и компаније Comtrade расписала је наградни конкурс „Дигитална ризница знања”. Право учешћа имају учитељи и наставници свих основних школа у Србији, а своје радове могу послати до 1. априла 2018. године.

Циљ конкурса „Дигитална ризница знањаˮ је да се подстакне употреба информационих технологија у настави, а сви дигитални садржаји који учествују на конкурсу морају бити усклађени са задацима и циљевима часа. Стручни жири бираће најбоље мултимедијалне садржаје које ће учитељи и наставници припремити како би унапредили процес наставе.
Како наводе надлежни у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, ова просветна институција највишег ранга препознала је значај конкурса “Дигитална ризница знања” управо јер је један од приоритетних циљева увођење информационих технологија у све образовне процесе, а пре свега у наставу.
Према речима Оливере Ђикановић, главне и одговорне уреднице у Издавачкој кући БИГЗ школство, имајући у виду колико је дигитализације важна за образовне процесе, ова издавачка кућа расписала је наградни конкурс „Дигитална ризница знања“ са намером да оснажи учитеље и наставнике у примени модерних технологија.
– Свесни времена у коме живимо, брзине развоја технологије и значаја информатичке писмености за будуће генерације, издавачка кућа БИГЗ школство већ неколико година велику пажњу поклања дигиталним садржајима који покривају наставне програме и саставни су део наших уџбеничких комплета. Идеја о покретању наградног конкурса дошла је као резултат дугогодишње блиске сарадње са учитељима и наставницима. Имајући у виду да многи од њих већ користе информационе технологије у настави, а да се неки још увек плаше да мало смелије закораче у дигитални свет, решили смо да их охрабримо и да им помогнемо да се слободније упусте у припремање дигиталих материјала који ће им помоћи да лакше, креативније и занимљивије осмисле часове – истиче Оливера Ђикановић.
Др Ранко Рајовић, један од најистакнутијих стручњака за рани развој интелигенције код деце, чији се програм учења “НТЦ” спроводи у 15 европских држава и један од чланова жирија конкурса „Дигитална ризница знања“ каже да ће приликом одабира најбољих радова гледати, пре свега, применљивост, а затим и креативност, необична решења и нове идеје.
– Модерне технологије су незаобилазне и постале су саставни део живота. Потребно их је уводити у наставу и олакшати деци усвајање градива. Поједине лекције могу да буду приказане у три димензије, у виду анимације, неке лекције могу да допуне подацима са интернета, могу да спремају лекције у виду презентације и јос много других начина који ће им приближити, појаснити и омогућити лакше усвајање градива. Важно је напоменути да је потребан опрез, посебно код млађе деце, јер за оптималан развој детета потребно је пуно кретања, трчања, скакања, бављењем спортом, а нове технологије често окупирају дете толико да дневно проведе и неколико сати гледајући у екран – каже др Рајовић.
Лана Мажић, бренд Тесла, маркетинг менаџер Comtrade Distribution, каже да су компанија Comtrade и бренд Тесла обезбедили вредне награде за најбоље учеснике.
Као компанија са савременим приступом пословању, ми смо опредељени на континуиран развој сопствених пословних референци и резултата, као и на развој заједнице у којој послујемо. Наше деловање као друштвено одговорне компаније усмерено је на унапређење заједнице пре свега у образовном смислу, кроз различите програме којим подижемо ниво компетенција и знања младих и на тај начин улажемо у њихову будућност. Боримо се за веће вредновање знања и снажнији развој домаћег информатичког сектора. Драго нам је што ове вредности делимо се учесницима “Дигиталне ризнице знања” – истиче Мажић.
Детаљне пропозиције конкурса „Дигитална ризница знањаˮ можете погледати или преузети кликом на ПРОПОЗИЦИЈЕ КОНКУРСА.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


3 коментара на "Наградни конкурс за наставнике „Дигитална ризница знања”

 1. Средња стрручна каже:

  А за наставнике средњих школа – НИШТА! 🙁
  Нема уџбеника, нема радних свесака, нема награда.

 2. E каже:

  “Srednja stručna”,ovo je namensko nagrađivanje tj.saradnika zuov ,rad š a prve nagrade.mogu da navedem sad imena nagrađenih.ostali su samo takmičari.to je bilo u kreativnoj školi,digitalnom času sad će i ovde.

  1. Milena каже:

   Umesto sto blatite kolege koje su svojim dugogodisnjim predanim radom i svojim kompetencijama zaslusili mesto spoljnjih saradnika kao i nagrade koje su dobili bolje bi bilo da se potrudite da iste dostignete, Ne mogu svi biti prvi ali vazan je motiv tuzno je ako je Vama kao nastavniku jedini cilj da dobijete nagradu a ne da se usavrsavate kako bi ste svojim djacima pruzili vise znanja.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама