Najduže i najkraće vreme u životu

29 decembra, 2021

Kad je ova moja novopronađena svrha napravila čitavu zbrku, preraspodelivši delove mene onakve kakva sam ranije bila, kako bi se napravilo mesta za ovu novu, ogromnu ljubav koja do skoro nije postojala, nisam se odmah dobro snašla.

Foto: Canva

Osećala sam, ponekad, da plutam sa glavom iznad vode, tek toliko da mogu da izguram dan.

To je, ukratko, bilo podizanje pogleda na još jedno “mamaaaa”, dok očekujem neki zahtev, a dobijem samo jedno “volim te…” kao kuća veliko.

Pročitajte i: Mama, zašto nemaš vremena za mene?

To su bile suze i tantrumi, osećaj da sam super i sve mogu. Ali i predaja.

To je ono kad njihove reči postaju rečenice dok trepneš.

To je odbrojavanje minuta do vremena za spavanje i puštanje suza noću jer osećam da nisam dovoljno bila prisutna, pitajući se – znaju li oni koliko su voljeni?

To je najduže i najkraće vreme u životu.

To je pridržavanje njihovih srca i osećanje njihovih osećanja. To su gužve u redu za kupatilo, prljavi prozori i njihova razbuktana mašta koja vam ponekad tera suze na oči.

To je nada da dovoljno činite, da ste dovoljno dobri, da ćete umeti da ih naučite da se sa svetom hrabro suoče bez vas jednog dana.

To su duboka, najdublja osećanja koja na svetu postoje.

To je najduže i najkraće vreme u životu.

To je ono kad im dozvolite da zaspe u vašem naručju, dok osluškuju otkucaje vašeg srca, a vi pokušavate za zaustavite i memorišete taj trenutak, da ga nikad ne zaboravite.

To je ostavljanje u vrtiću sa malim osećajem olakšanja što je prošlo bez suza. To je i dolazak po njih u vrtić, kada vas obasja osmeh najsjajniji na svetu i kada im u očima vidite najveću sreću samo zato što vide – vas.

To je ono kad ste najvažnija osoba u prostoriji, jer vas njihove oči tako vide.

To je i ono kad poželite da se na trenutak vratite u stari život bez toliko briga i obaveza, tek da uhvatite dah. Ali, i u tom kratkom trenutku zapravo znate da ovaj život sad ne biste menjali ni na trenutak, jer oni jesu vaš dah.

To su dugi dani, kratke godine i milion trenutaka koji stoje tu između i koje se nadate da ćete ih pamtiti.

Ali, sada, baš u ovom trenutku, oni su tu. I možete i dalje da se budite uz zvuk njihovog glasa, da imate tu čast da dobijete prvi jutarnji zagrljaj. Da ih volite i srcem i delom.

Sada, još uvek, imate ih cele uz sebe.

I to će biti najduže i najkraće vreme u životu…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama