Napravite sami ogromne balone od sapunice

avgust 8, 2016

Nema deteta koje ne uživa u duvanju balona od sapunice, to je omiljena igra svim generacijama generalno. Ima nešto magično u tim balončićima, kako se presijavaju na svetlosti i njihovo kretanje kroz vazduh dok ne puknu. Deci je uvek interesantno da vide što veći balon pa smo mi rešili da vam pokažemo kako da napravite tečnost koja će praviti velike balone, ali stvarno velike. Ovo će vam biti sigurno omiljena aktivnost za nadolazeće leto, super zabava koja vam nikada neće dosaditi. Evo šta vam je sve potrebno da biste napravili rastvor za velike balone od sapunice:

6 šolja vode
1/2 šolje deterdženta za paranje sudova
1/2 šolje gustina u prahu (skrob)
1 kašika praška za pecivo
1 kašika glicerina

Pomešajte skrob i vodu, dok se skrob ne otopi a zatim dodajte i ostale sastojke unutra. Deterdžent može biti bilo koji ali potrudite se da koristite neki koncentrovaniji, takođe glicerin dodajte malo poveću kašiku. Kada sve to sjedinite i dobro promešate najbolje bi bilo da malo postoji jedno sat vremena dok se balončići koji su nastali mešanjem malo smire, a i baloni budu lepši kada rastvor malo odstoji.
Kada ste napravili rastvor potrebna vam je i posebna sprava koja će praviti tako velike balone. U traženju što bolje spravice za to probali smo par, ali se najbolje pokazala ona koja je i bila najjednostavnija za pravljenje. Potrebna vam je vunica veće debljine kao ona od koje se prave vuneni džemperi i jedan mali metalni prsten koji će dati težinu svemu kada sve povežete. Metalni prsten možete naći u svim gvožđarijama raznih veličina. U videu je prikazano kako treba da izgleda pa ne bih ovde da idem u detalje.
Sada ste spremni da izađete napolje i igrate se i napravite super zabavu za vaše klince. Mi dok smo se igrali napolju prišlo nam je još dosta dece koja je bila oduševljena balonima koje smo pravili. Mešavina sapunice koju sada napravite ima dosta i trajaće vam baš dugo, osim ako niste rešili da sve u jednom danu iskorsitite 😉 Verujem da ćete i vi uživati u pravljenju balona od sapunice i potruditi se svaki put da budu što veći i veći.
balon
 
Izvor: mamaitata.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama