Научите своје дете лепим манирима

27 априла, 2017

 
Никада није сувише рано или сувише касно да научите дете правилном понашању и лепим манирима.maniri
1. Поставите добар пример. Непоштено је очекивати љубазност детета ако му родитељи нису љубазни за себе.
2. Научите своје дете манирима у фазама, како се његова схватања и способности развијају. Вероватно неће учинити ништа добро питајући две године старо дете да престане са својим жвакањем отворених уста, он вероватно нема разумевања и физичке координације да се повинује. Али, за 4 или 5 година, ваше дете треба да има способност да схвати разлоге таквог 
3. Почетак коришћења речи и фраза попут „Молим те”, „Хвала”,” Опрости “,” Жао ми је”, и „Могу ли? ” што је пре више када сте у близини детета. Подстакните ваше дете да уради исто.
4. Водите рачуна шта и како причате у близини деце, они опонашају начин говора одраслих.
5. Питајте своје дете за адресу одраслих са одређеним степеном формалности – дакле, госпођа Лекић, госпођа Петровић, господин Савић – осим ако им одрасли не кажу да то не раде, него да их зову по имену.
6. Понављајте основна правила понашања са својим дететом кад год је то потребно. Они би требало да науче како да се рукују, показују поштовање према старијим људима, понашају се мирно на јавним местима и избегавају да прекидају друге људе у разговору. Они такође треба да науче да се не играју са стварима других људи, осим ако добију дозволу да то учините.
7. Избегавајте игнорисање лошег понашања, или чекање да разговарате о томе. Поставите правило чим га ваше дете прекрши.
8. Разговарајте поново о понашању насамо, тако да можете да разговарате о правилима детаљније и уверите се да ваше дете разуме како да се понаша у будућности.
9. Похвалите дете за добро понашање.
Савет : Када учите дете манирима или га исправљате, покушајте да никада не посрамите дете у јавности.
Извор: Oнапортал

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама