“Neću da vam poželim da budete zdravi…”

4 januara, 2020

Neću da vam poželim da budete zdravi, već da iskustite blagostanje. To je ono blaženo stanje čovekovog postojanja kada su nam duša, um i telo u harmoniji kao kada violina, viola i violončelo sviraju istu kompoziciju čineći je savršenijom nego kada bi svaki od tih instrumenata to radio samostalno. Zdravlje ne dolazi uvek od medicine. Narušeno zdravlje se samo ponekad može povratiti lekovima, ali blagostanje dolazi samo onima koji znaju gde da ga traže. Najčešće dolazi iz spokoja u srcu i mira u duši. Od smeha i ljubavi. Ne od doktora, već u sopstvenom osećaju sreće. Danas je sreća postala nešto toliko nedokučivo i onostrano, pa zato živimo u svetu u kom je nesreća najrasprostranjenija bolest zdravih. Ja vam želim onu sreću koja bolesne leči, a zdravima ne dozvoljava da se razbole.

Neću vam poželeti novac, već da vam ono što volite da radite donosi osećaj spokoja. Da kad pogledate u novčanik vidite bezbrižnost a ne besparicu. Želim vam da nemate taman toliko novaca, da vas to malo nemanja zauvek tera da želite još. Jer ovaj svet ne pokreće novac, već jaka želje za spokojem. A to ne donosi samo novac. Zato vaše drvo života zalivajte jakom verom, pa vas neće iznenaditi kad na njemu počnu cvetati i novčanice. Kada se umesto sa brigom i strahom životni put prevaljuje sa srećom i verom, na drvoredima kraj tog puta počne rađati i cvetati ništa drugo no samo ono što nosimo u sebi.

Želim vam da vam život svakog dana daje razloge za sreću, a ako vam se ponekad učini da zabušava, da tada vi sami nađete razlog za sreću.

U tom umeću nalaženja razloga za sreću leži majstorstvo življenja.

Tad postajete vizionar sopstevnog života, a prestajete da budete nadničar tuđih životnih vizija.

Ja vam to želim.

Slobodu.

Iz knjige “Sa druge strane obloga“.

Izvor: Blogdan

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama