“Нећу да вам пожелим да будете здрави…”

4 јануара, 2020

Нећу да вам пожелим да будете здрави, већ да искустите благостање. То је оно блажено стање човековог постојања када су нам душа, ум и тело у хармонији као када виолина, виола и виолончело свирају исту композицију чинећи је савршенијом него када би сваки од тих инструмената то радио самостално. Здравље не долази увек од медицине. Нарушено здравље се само понекад може повратити лековима, али благостање долази само онима који знају где да га траже. Најчешће долази из спокоја у срцу и мира у души. Од смеха и љубави. Не од доктора, већ у сопственом осећају среће. Данас је срећа постала нешто толико недокучиво и онострано, па зато живимо у свету у ком је несрећа најраспрострањенија болест здравих. Ја вам желим ону срећу која болесне лечи, а здравима не дозвољава да се разболе.

Нећу вам пожелети новац, већ да вам оно што волите да радите доноси осећај спокоја. Да кад погледате у новчаник видите безбрижност а не беспарицу. Желим вам да немате таман толико новаца, да вас то мало немања заувек тера да желите још. Јер овај свет не покреће новац, већ јака жеље за спокојем. А то не доноси само новац. Зато ваше дрво живота заливајте јаком вером, па вас неће изненадити кад на њему почну цветати и новчанице. Када се уместо са бригом и страхом животни пут преваљује са срећом и вером, на дрворедима крај тог пута почне рађати и цветати ништа друго но само оно што носимо у себи.

Желим вам да вам живот сваког дана даје разлоге за срећу, а ако вам се понекад учини да забушава, да тада ви сами нађете разлог за срећу.

У том умећу налажења разлога за срећу лежи мајсторство живљења.

Тад постајете визионар сопстевног живота, а престајете да будете надничар туђих животних визија.

Ја вам то желим.

Слободу.

Из књиге “Са друге стране облога“.

Извор: Blogdan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама