Негујмо српски језик: Од данас у Београду билборди са пословицама и загонеткама

22 јануара, 2019

2У наставку акције „Негујмо српски језик“ Министарства културе и информисања Србије, од данас, на билбордима широм Београда биће изложени постери са изабраним народним пословицама и загонеткама који на ефектан начин сведоче о значају језика којим се говори.


Такође, током фебруара у највећим градским центрима Србије биће одржан „Караван културе говора“, који ће, уз друге стручне сараднике, водити Арно Гујон, и до сада осведочени сарадник акције „Негујмо српски језик“, саопштено је из Министарства културе и информисања Србије.

Акција „Негујмо српски језик“, која се бави неговањем и заштитом српског језика, писма, опште језичке културе и писмености, организована је у априлу 2015. године на нивоу града Београда, уз учешће Секретаријата за културу, Филолошког факултета Универзитета у Београду и Библиотеке града Београда, преноси РТРС.

Формирањем Посебног одбора у октобру 2016. године акција је проширена на републички ниво, уз учешће Министарства културе и информисања, Министарства просвјете, науке и технолошког развоја и РТС-а.

Фото: Срна

Извор: ИН4С

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама