Negujmo srpski jezik: Od danas u Beogradu bilbordi sa poslovicama i zagonetkama

22 januara, 2019

2U nastavku akcije „Negujmo srpski jezik“ Ministarstva kulture i informisanja Srbije, od danas, na bilbordima širom Beograda biće izloženi posteri sa izabranim narodnim poslovicama i zagonetkama koji na efektan način svedoče o značaju jezika kojim se govori.


Takođe, tokom februara u najvećim gradskim centrima Srbije biće održan „Karavan kulture govora“, koji će, uz druge stručne saradnike, voditi Arno Gujon, i do sada osvedočeni saradnik akcije „Negujmo srpski jezik“, saopšteno je iz Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Akcija „Negujmo srpski jezik“, koja se bavi negovanjem i zaštitom srpskog jezika, pisma, opšte jezičke kulture i pismenosti, organizovana je u aprilu 2015. godine na nivou grada Beograda, uz učešće Sekretarijata za kulturu, Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Biblioteke grada Beograda, prenosi RTRS.

Formiranjem Posebnog odbora u oktobru 2016. godine akcija je proširena na republički nivo, uz učešće Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja i RTS-a.

Foto: Srna

Izvor: IN4S

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama