Није лако са трогодишњацима

Ко је имао трогодишњака у кући зна да је то јединствено искуство. У овом узрасту, деца су стварно забавна.Воле да трче, скачу, свашта им може бити смешно али могу и јасније да кажу шта желе и мисле. Некад ће вам се то допадати а некада и не јер ће дете све више тестирати ваше границе. Останите смирени и лудо ћете се забавити.
dete
Зато, боље да се одмах суочите са чињеницама које су саставни део овог периода и једноставно их прихватите:

Ви сте зла мама!
Током целог дана можете бити и најдивнија мама на свету, али чим не будете испунили једну, у том моменту, најбитнију жељу на свету, бићете зла жена! Побогу, па зашто не може да се гледа цртаћ целу ноћ?

Ви уништавате животе!
Пада киша, снег се спрема али у вртић мора да се носи хаљина. Можете да објашњавате колико хоћете, али ваша девојчица ће уплакана ићи у школу и за то сте ви криви!

Јако сте лоши у читању књига!
Да ли сте ви то, којим случајем, управо прескочили једну страну? Шта има везе што је то садржај, ту нешто пише и мора да је јако важно. Стварно ваше дете мора свашта да трпи.

Грозно певате!
„Неееееее мама, не тако!“ Тачно и да сте Беyонце не би било боље. Престаните пре него што вас дете лупи по глави или почупа косу и слично.

Ви сте лоша мама али још лошија куварица!
„Шта је то? Нећу да једем!“ и друге мудролије… Све чешће ће свађе избијати око јела и мораћете да докажете вашу чврстину. Не дајте се и не губите живце, само се држите јасних правила као што су: „оно што је на столу је све што има за јело“ или „мора да се проба пре добро познатог не свиђа ми се“. Нека вас не поколеба што ваше дете мисли да све остале маме деци дају кекс и млеко свако вече.

Ваш муж је најбољи тата на свету!
Можете се сатима бавити прављењем којекаквих играчака, цртати заједно, скроз се умацати, можете сав свој посао оставити због дечије температуре, али када тата дође кући после посла, он постаје звезда! А чак не зна ни да направи све што ви знате.

Уопште немате смисла за моду!
Није свака боја за девојчице да се разумемо. Како сте се ви то обукли и како мислите да ваша девојчица обуче баш то? Нема шансе. Мораћете много да научите.

Ометате сваку забаву.
Цртаћи, песме, рођендани… ништа се то не рачуна ако не траје до када дете каже! Загарантовано плакање чим напустите просторију (ако не и пре).

Нисте фер!
Стварно није праведно да не може да се иде у импровизованом костиму и вашим штиклама у вртић. Не може да вози бициклу по снегу? Не дате ово, не дате оно, стварно сте окрутни и никако фер.

Али понекад сте и најбоља мама на свету!

Али, и после свега тога, чуда могу да се десе. Ваше дете ће једноставно да вас загрли (да се заправо захвали за сво стрпљење). И то нема цену!

Извор: najboljamamanasvetu.com