Ништа од 9-1 платне групе за наставнике

септембар 13, 2018

Влада не жели да прихвати захтев синдиката образовања да сви запослени у просвети са седмим степеном стручне спреме буду у 9-1 платној групи и то нам је данас експлицитно речено.
Наши захтеви су делимично испуњени, пошто смо добили потврду да ће библиотекари, секретари школа и корепетитори бити у истој платног групи и истом платном разреду као и наставници – изјавила је за Данас Јасна Јанковић, председница Уније синдиката просветних радника Србије, након преговора са министрима просвете и државне управе и локалне самоуправе Младеном Шарчевићем и Бранком Ружићем.
Јанковић је рекла да састанку није присуствовао министар финансија Синиша Мали, који је био на преговорима са ММФ-ом, што, како је истакла, потврђује најаве да ће након сусрета са њима Влада до краја месеца усвојити уредбу о платним групама и разредима.
Јанковић додаје да ће Влада током дана доставити синдикатима ревидиран предлог платних група и разреда о којем ће се разговарати у уторак, 18. септембра. Истовремено, синдикати убрзано одржавају седнице председништава и главних одбора, на којима треба да одлуче да ли ће штрајк бити радикализован. Јанковић каже да све иде у правцу доношења одлуке да школе уђу у законски штрајк од понедељак 24. септембра, са скраћеним часовима на 30 минута. Она је додала да раније заказан штрајк у среду, 19. септембра, неће бити отказан.
Председница Уније износи и податак да у основним и средњим школама има 66.300 пуних норми, које држи 95.000 запослених, а у ту цифру су укључујучени наставници, стручни сарадници, секретари…, али не и ненаставно особље.
Извор: Данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Један коментар на "Ништа од 9-1 платне групе за наставнике"

  1. Гоца каже:

    Сви запослени у просвети са седмим степеном и не треба да буду у истој платној групи.Немам ништа против ни библиотекара ни секретара…али, чија је одговорност већа?Да ли њихова или одговорност учитеља који има завршену ПА и разред од 30 ђака.Поштеније је да све разредне старешине буду у деветој платној групи.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама