Ništa od 9-1 platne grupe za nastavnike

13 septembra, 2018

Vlada ne želi da prihvati zahtev sindikata obrazovanja da svi zaposleni u prosveti sa sedmim stepenom stručne spreme budu u 9-1 platnoj grupi i to nam je danas eksplicitno rečeno.
Naši zahtevi su delimično ispunjeni, pošto smo dobili potvrdu da će bibliotekari, sekretari škola i korepetitori biti u istoj platnog grupi i istom platnom razredu kao i nastavnici – izjavila je za Danas Jasna Janković, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, nakon pregovora sa ministrima prosvete i državne uprave i lokalne samouprave Mladenom Šarčevićem i Brankom Ružićem.
Janković je rekla da sastanku nije prisustvovao ministar finansija Siniša Mali, koji je bio na pregovorima sa MMF-om, što, kako je istakla, potvrđuje najave da će nakon susreta sa njima Vlada do kraja meseca usvojiti uredbu o platnim grupama i razredima.
Janković dodaje da će Vlada tokom dana dostaviti sindikatima revidiran predlog platnih grupa i razreda o kojem će se razgovarati u utorak, 18. septembra. Istovremeno, sindikati ubrzano održavaju sednice predsedništava i glavnih odbora, na kojima treba da odluče da li će štrajk biti radikalizovan. Janković kaže da sve ide u pravcu donošenja odluke da škole uđu u zakonski štrajk od ponedeljak 24. septembra, sa skraćenim časovima na 30 minuta. Ona je dodala da ranije zakazan štrajk u sredu, 19. septembra, neće biti otkazan.
Predsednica Unije iznosi i podatak da u osnovnim i srednjim školama ima 66.300 punih normi, koje drži 95.000 zaposlenih, a u tu cifru su uključujučeni nastavnici, stručni saradnici, sekretari…, ali ne i nenastavno osoblje.
Izvor: Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Ništa od 9-1 platne grupe za nastavnike"

  1. Goca kaže:

    Svi zaposleni u prosveti sa sedmim stepenom i ne treba da budu u istoj platnoj grupi.Nemam ništa protiv ni bibliotekara ni sekretara…ali, čija je odgovornost veća?Da li njihova ili odgovornost učitelja koji ima završenu PA i razred od 30 đaka.Poštenije je da sve razredne starešine budu u devetoj platnoj grupi.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama