Нова играчка којом ћете лако намамити дете на спавање

децембар 21, 2018

Шта радите са децом када је овако хладно?

Ја се неко време јуначим и водим их напоље, али парк је пуст. Сви побегоше у хибернацију. Избегавам тржне центре и играонице, јер су легло заразе. Онда ми се опције сведу на спортић, кућне посете, цртање и игру испред телевизора. Ако не иду у вртић, тек тад је мука наћи забаву. Једном, кад су били болесни, смо правили погачице. Са слинама.

Старе играчке нису више толико забавне. Када отворе новогодишње пакетиће, имаће пар нових за игру. То би требало да нас покрије до пролећа.

Кад смо код пакетића… Колико дуго мислите да ће им нова играчка држати пажњу? Хоће ли ускоро завршити на гомили пластике или ћете је користити годинама?

Имам предлог – уређај који забавља, али и умирује децу кад дође време за спавање. Замислите играчку која уједно помаже деци да ослободе енергију нагомилану током дана, забаве се, а потом их умири и помогне да лакше утону у сан. Баш таква је Фоторама игра Магичне звезде. Има 2 функције: друштвена игра и ноћна лампа. Дете може да се игра само или са неким у друштву.

Уређај се састоји из 2 дела: жутог месеца и чаробног штапића као код правих вила. Када се месец укључи, он пројектује звезде на зидове собе. Дете у руци држи чаробни штапић и усмерава га у правцу звезде на зиду. Тиме оно поништава, тј. сакупља звезде штапом. Када дете ухвати 3 звезде, прелази на следећи ниво игре и звезде на зиду почињу да трепере и нестају брже, тако да и хватање мора бити брже. Постоји 10 нивоа које дете треба да пређе, од „лаког“ до „тешког“. Прави је изазов да дете сакупи све звездице! Када оно ухвати и последњу звезду, вилински штап почиње да сија дугиним бојама и чује се посебна мелодија.

Ову игру може да игра и двоје или више деце тако што сарађују на истом задатку или се такмиче међу собом у брзини хватања звезда. Постоји ли бољи начин да деца буду у кући, а да не морате ви да им смишљате забаву?

Када дође време за спавање, месец може и да опусти. Он се тада подеси тако да свира умирујућу мелодију и пројектује звездано небо по зидовима собе. Мала вила која седи на месецу све време светли и „чува“ вашу децу тако да могу мирно да утону у сан.

Уређај се аутоматски искључује после 10 минута ако га подесите на „светла за лаку ноћ“ начин рада (Lullaby light mode). Намењен је за децу старости 5 и више година.

Замислите да не морате да боравите у соби када дође време за кревет:

„Ма, није да се бојим мрака, само не волим да лежим сам(-а).“
„Е, да ти кажем шта је данас било у вртићу.“
„А како се то земља окреће?“
„Добро, само буди ту са мном.“

И онда ви седите са њима у соби одбројавајући минуте кад ће да заспе, па да коначно имате мало времена за себе. Ако баш имате среће, деца заспе сама.

Погледајте видео-снимак, па размислите о овом предлогу.

Игра је таква да ће бити забавна и када дође лето. А ведро звездано небо нас увек очара. Када сте последњи пут гледали у звезде?

Укључите жути месец и осветлите дечији свет сјајним звездама!

Мариа Милојковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама