Magične zvezde i “Monster buster” – igračke za princeze i heroje

12 decembra, 2019

Šta radite sa decom kada je ovako hladno?

Ja ne izbegavam da ih vodim napolje kad je hladno, ali čini mi se da većina roditelja ipak izbegava. Parkići su pusti, pa i mojoj deci brzo dosadi igra kad nemaju društvo. Zadržimo se napolju sat ili dva, ali šta onda? Ako dođemo kući, obično traže crtani film. Pustim ih da pogledaju pola sata, pa se malo poigraju i onda kreće negodovanje kad dođe vreme za spavanje. 

Tj. ovako je bilo negde do prošle zime, kada sam donela odluku meseca. Ma šta meseca, odluku godine! Pisali su Deda Mrazu svoje želje. Sin je hteo bager, ćerka Elzu. I mama je pisala Deda Mrazu. Htela je nove čizme i jednu društvenu igru za decu. Tačnije, uređaj koji zabavlja, ali i umiruje decu kad dođe vreme za spavanje. Zamislite igračku koja ujedno pomaže deci da oslobode energiju nagomilanu tokom dana, zabave se, a potom ih umiri i pomogne da lakše utonu u san.

E, takvu sam zamislila i pronašla je – Fotorama igra Magične zvezde. Ima dve funkcije: društvena igra i noćna lampa. Dete može da se igra samo ili sa nekim u društvu.

Uređaj se sastoji iz 2 dela: žutog meseca i čarobnog štapića kao kod pravih vila. Kada se mesec uključi, on projektuje zvezde na zidove sobe. Dete u ruci drži čarobni štapić kojim “lovi” zvezde po zidovima i plafonu. Time poništava, tj. sakuplja zvezde štapom. Kada dete uhvati 3 zvezde, prelazi na sledeći nivo igre, štapić svetli novom bojom, a zvezde na zidu počinju da trepere i nestaju brže, tako da i hvatanje mora biti brže. Postoji 10 nivoa koje dete treba da pređe, od „lakog“ do „teškog“. Pravi je izazov da dete sakupi sve zvezdice! Kada ono uhvati i poslednju zvezdu, vilinski štap počinje da sija duginim bojama i čuje se posebna melodija.

Ovu igru može da igra i dvoje ili više dece tako što sarađuju na istom zadatku ili se takmiče među sobom u brzini hvatanja zvezda. 

Kada dođe vreme za spavanje, mesec može i da opusti. On se tada podesi tako da svira umirujuću melodiju i projektuje zvezdano nebo po zidovima sobe. Mala vila koja sedi na mesecu sve vreme svetli i „čuva“ vašu decu tako da mogu mirno da utonu u san.

Uređaj se automatski isključuje posle 10 minuta ako ga podesite na „svetla za laku noć“ način rada (Lullaby light mode). Namenjen je za decu starosti 5 i više godina. Evo i kako izgleda

A sad je vreme da ponovo pišemo Deda Mrazu. A Ogi je sad već stariji dečak koji obožava da se zatvori u hodnik (koji nema prirodnog svetla pa u svako doba dana može sebi da napravi mrak) i laserskim oružjem lovi zamišljene vukove. I što je najčudnije, posle toga spava kao beba, bez ijednog ružnog sna. Zato se nosim mišlju da ga ove godine, iako je možda premali, ipak obradujem novom “društvenom igrom” mlađom, ali opasnijom sestrom ovih Magičnih zvezdica koje već obožavaju. Reč je o Monster Booster igrici. Zapravo je to nekakav specijalni pištolj koji ispušta svetlosni snop i projektuje četiri “strašna” čudovišta. Čudovišta se hvataju i uvlače u rezervoar pritiskom na taster za lov, a tako se dopunjuje i energija pištolja. Kada lovac uhvati deset čudovišta, rezervoar će zasvetleti i čuće se zvuk pobede.

Pošto se igra teško može objasniti, ostavljamo link za video (čiji je početak mnogo strašniji nego sama igra, ne dajte se uplašiti)

Pa, šta kažete, da li je Monster Booster pravi poklon za dečaka koji i ovako svakog dana vodi borbu (doduše s vukovima) ili biste radije kupili nekakav autić na baterije?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama