Nova igračka kojom ćete lako namamiti dete na spavanje

decembar 21, 2018

Šta radite sa decom kada je ovako hladno?

Ja se neko vreme junačim i vodim ih napolje, ali park je pust. Svi pobegoše u hibernaciju. Izbegavam tržne centre i igraonice, jer su leglo zaraze. Onda mi se opcije svedu na sportić, kućne posete, crtanje i igru ispred televizora. Ako ne idu u vrtić, tek tad je muka naći zabavu. Jednom, kad su bili bolesni, smo pravili pogačice. Sa slinama.

Stare igračke nisu više toliko zabavne. Kada otvore novogodišnje paketiće, imaće par novih za igru. To bi trebalo da nas pokrije do proleća.

Kad smo kod paketića… Koliko dugo mislite da će im nova igračka držati pažnju? Hoće li uskoro završiti na gomili plastike ili ćete je koristiti godinama?

Imam predlog – uređaj koji zabavlja, ali i umiruje decu kad dođe vreme za spavanje. Zamislite igračku koja ujedno pomaže deci da oslobode energiju nagomilanu tokom dana, zabave se, a potom ih umiri i pomogne da lakše utonu u san. Baš takva je Fotorama igra Magične zvezde. Ima 2 funkcije: društvena igra i noćna lampa. Dete može da se igra samo ili sa nekim u društvu.

Uređaj se sastoji iz 2 dela: žutog meseca i čarobnog štapića kao kod pravih vila. Kada se mesec uključi, on projektuje zvezde na zidove sobe. Dete u ruci drži čarobni štapić i usmerava ga u pravcu zvezde na zidu. Time ono poništava, tj. sakuplja zvezde štapom. Kada dete uhvati 3 zvezde, prelazi na sledeći nivo igre i zvezde na zidu počinju da trepere i nestaju brže, tako da i hvatanje mora biti brže. Postoji 10 nivoa koje dete treba da pređe, od „lakog“ do „teškog“. Pravi je izazov da dete sakupi sve zvezdice! Kada ono uhvati i poslednju zvezdu, vilinski štap počinje da sija duginim bojama i čuje se posebna melodija.

Ovu igru može da igra i dvoje ili više dece tako što sarađuju na istom zadatku ili se takmiče među sobom u brzini hvatanja zvezda. Postoji li bolji način da deca budu u kući, a da ne morate vi da im smišljate zabavu?

Kada dođe vreme za spavanje, mesec može i da opusti. On se tada podesi tako da svira umirujuću melodiju i projektuje zvezdano nebo po zidovima sobe. Mala vila koja sedi na mesecu sve vreme svetli i „čuva“ vašu decu tako da mogu mirno da utonu u san.

Uređaj se automatski isključuje posle 10 minuta ako ga podesite na „svetla za laku noć“ način rada (Lullaby light mode). Namenjen je za decu starosti 5 i više godina.

Zamislite da ne morate da boravite u sobi kada dođe vreme za krevet:

„Ma, nije da se bojim mraka, samo ne volim da ležim sam(-a).“
„E, da ti kažem šta je danas bilo u vrtiću.“
„A kako se to zemlja okreće?“
„Dobro, samo budi tu sa mnom.“

I onda vi sedite sa njima u sobi odbrojavajući minute kad će da zaspe, pa da konačno imate malo vremena za sebe. Ako baš imate sreće, deca zaspe sama.

Pogledajte video-snimak, pa razmislite o ovom predlogu.

Igra je takva da će biti zabavna i kada dođe leto. A vedro zvezdano nebo nas uvek očara. Kada ste poslednji put gledali u zvezde?

Uključite žuti mesec i osvetlite dečiji svet sjajnim zvezdama!

Maria Milojković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama