Нови приручници за васпитаче и учитеље на Сајму књига

17 октобра, 2018

На овогодишњем Сајму књига биће представљена три нова приручника Креативног центра: Дидактичке играчке које можете да направите сами, ауторке Љиљане М. Рељић, који је рађен по узору на метод Монтесори; приручник Учење кроз праксу у вртићу. Приручник за рефлексивне практичаре, ауторки Бранке Станојевић, Аните Ерић и Татјане Павловић, као и Пројектна настава-приручник за учитеље, ауторке Невене Перић.

Дидактичке играчке које можете да направите сами 

Овај приручник садржи детаљна објашњења за прављење дидактичких играчака од једноставних рециклажних материјала. Дидактичке игре код деце развијају когнитивне процесе, самосталност, логичко-математичко мишљење и подстичу развој говора и социоемоционални развој.
У приручнику су представљене дидактичке игре и играчке:
▶ за развој фине моторике;
▶ за развој практичних вештина;
▶ за развој логичко-математичког мишљења;
▶ у функцији почетног описмењавања;
▶ за сензорни развој;
▶ за упознавање света око нас;
▶ за богаћење дечјег речника;
▶ за развој социоемоционалних односа и вештина.

Учење кроз праксу у вртићу. Приручник за рефлексивне практичаре 

Циљ овог приручника јесте да васпитаче и стручне сараднике подсети, охрабри и упозна с новим приступом који заступа идеју професионалног учења у самој пракси. Овакво учење води остварењу квалитетније (рефлексивне) праксе, односно подразумева учење у реалном контексту. Ефикасна рефлексивна пракса може се упоредити с компасом. Као што компас помаже при оријентацији, тако и рефлексивна пракса пружа помоћ васпитачима и стручним сарадницима да схвате где се налазе на свом професионалном путу и куда даље желе да иду.
Ауторке овог приручника креирале су и два нова портфолија (портфолио за васпитаче и портфолио за стручне сараднике) који прате овај приручник.

Пројектна настава-приручник за учитеље

Овај приручник креиран је с циљем да помогне учитељима у планирању и реализацији пројектне наставе у првом разреду. У њему ћете наћи све важне информације о овом облику наставе, као и конкретне предлоге пројеката с припремама за сваки час. У пројектима које аутори нуде у књизи обрађене су
важне теме, као што су правила лепог понашања, безбедност у саобраћају, брига о животној средини, здрава исхрана итд. Сви они омогућавају повезивање различитих предмета и развијање међупредметних компетенција, што је уједно и главни циљ пројектне наставе, а могу бити и подстицај за даљи креативни рад
учитеља.

Промоција приручника ЗА ВАСПИТАЧЕ и сусрети са ауторима

У среду, 24. октобра, од 17 часова до 19 часова на Школском штанду Креативног центра у Хали 2 биће одржане промоције приручника Дидактичке играчке које можете да направите сами и Учење кроз праксу у вртићу. Приручник за рефлексивне практичаре.
За време трајања промоција само на Уџбеничком штанду важиће попуст од 30% на ова издања.

Промоција приручника ЗА УЧИТЕЉЕ и сусрети са ауторима

У петак, 26. октобра, од 17 часова до 19 часова на Школском штанду Креативног центра у Хали 2 биће одржана промоција новог приручника за учитеље Пројектна настава – приручник за учитеље. Након промоције Драган Кувељић, један од наставника из Србије који су ушли у најужи круг кандидата за титулу најбољег
наставника света 2018, водиће радионицу и представиће приручнике 101 одговор на 101 питање који сваки наставник треба да зна и Како стварати пријатну атмосферу за учење, које је написао са Нецом Јовић.
За време трајања промоција само на Уџбеничком штанду важиће попуст од 30% на ова издања.
За учешће на овим презентацијама можете се пријавити мејлом на dragana.panic@kreativnicentar.rs или телефоном на број 060 244 06 09. Рок за пријаву је уторак, 23. октобар. У мејлу наведите за коју промоцију се пријављујете.
Креативни центар на Сајму књига
Позивамо вас да посетите штандове Креативног центра на Сајму књига у Београду од 21. до 28. октобра 2018!
Главни штанд, Хала 1 (нова издања, уџбеници, радни листови за предшколце, промоције и гостовања писаца и илустратора);
Уџбенички штанд, Хала 2 (материјали за школу и вртић, програм LEGO® Education, радионице за наставнике и васпитаче);
Штанд за велике попусте, Хала 4 (одабрана издања с попустима до 80%).
Ове године очекује вас и Happy hour30% попуста на сва издања свакога дана од 19 до 20 часова на штанду у Арени Хале 1. Овај попуст не важи за предшколске радне листове, уџбенике, радне свеске и додатне материјале за основну школу.
Прелистајте нови каталог Креативног центра
Погледајте програм Креативног центра током Сајма књига

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама