Novi priručnici za vaspitače i učitelje na Sajmu knjiga

17 oktobra, 2018

Na ovogodišnjem Sajmu knjiga biće predstavljena tri nova priručnika Kreativnog centra: Didaktičke igračke koje možete da napravite sami, autorke Ljiljane M. Reljić, koji je rađen po uzoru na metod Montesori; priručnik Učenje kroz praksu u vrtiću. Priručnik za refleksivne praktičare, autorki Branke Stanojević, Anite Erić i Tatjane Pavlović, kao i Projektna nastava-priručnik za učitelje, autorke Nevene Perić.

Didaktičke igračke koje možete da napravite sami 

Ovaj priručnik sadrži detaljna objašnjenja za pravljenje didaktičkih igračaka od jednostavnih reciklažnih materijala. Didaktičke igre kod dece razvijaju kognitivne procese, samostalnost, logičko-matematičko mišljenje i podstiču razvoj govora i socioemocionalni razvoj.
U priručniku su predstavljene didaktičke igre i igračke:
▶ za razvoj fine motorike;
▶ za razvoj praktičnih veština;
▶ za razvoj logičko-matematičkog mišljenja;
▶ u funkciji početnog opismenjavanja;
▶ za senzorni razvoj;
▶ za upoznavanje sveta oko nas;
▶ za bogaćenje dečjeg rečnika;
▶ za razvoj socioemocionalnih odnosa i veština.

Učenje kroz praksu u vrtiću. Priručnik za refleksivne praktičare 

Cilj ovog priručnika jeste da vaspitače i stručne saradnike podseti, ohrabri i upozna s novim pristupom koji zastupa ideju profesionalnog učenja u samoj praksi. Ovakvo učenje vodi ostvarenju kvalitetnije (refleksivne) prakse, odnosno podrazumeva učenje u realnom kontekstu. Efikasna refleksivna praksa može se uporediti s kompasom. Kao što kompas pomaže pri orijentaciji, tako i refleksivna praksa pruža pomoć vaspitačima i stručnim saradnicima da shvate gde se nalaze na svom profesionalnom putu i kuda dalje žele da idu.
Autorke ovog priručnika kreirale su i dva nova portfolija (portfolio za vaspitače i portfolio za stručne saradnike) koji prate ovaj priručnik.

Projektna nastava-priručnik za učitelje

Ovaj priručnik kreiran je s ciljem da pomogne učiteljima u planiranju i realizaciji projektne nastave u prvom razredu. U njemu ćete naći sve važne informacije o ovom obliku nastave, kao i konkretne predloge projekata s pripremama za svaki čas. U projektima koje autori nude u knjizi obrađene su
važne teme, kao što su pravila lepog ponašanja, bezbednost u saobraćaju, briga o životnoj sredini, zdrava ishrana itd. Svi oni omogućavaju povezivanje različitih predmeta i razvijanje međupredmetnih kompetencija, što je ujedno i glavni cilj projektne nastave, a mogu biti i podsticaj za dalji kreativni rad
učitelja.

Promocija priručnika ZA VASPITAČE i susreti sa autorima

U sredu, 24. oktobra, od 17 časova do 19 časova na Školskom štandu Kreativnog centra u Hali 2 biće održane promocije priručnika Didaktičke igračke koje možete da napravite sami i Učenje kroz praksu u vrtiću. Priručnik za refleksivne praktičare.
Za vreme trajanja promocija samo na Udžbeničkom štandu važiće popust od 30% na ova izdanja.

Promocija priručnika ZA UČITELJE i susreti sa autorima

U petak, 26. oktobra, od 17 časova do 19 časova na Školskom štandu Kreativnog centra u Hali 2 biće održana promocija novog priručnika za učitelje Projektna nastava – priručnik za učitelje. Nakon promocije Dragan Kuveljić, jedan od nastavnika iz Srbije koji su ušli u najuži krug kandidata za titulu najboljeg
nastavnika sveta 2018, vodiće radionicu i predstaviće priručnike 101 odgovor na 101 pitanje koji svaki nastavnik treba da zna i Kako stvarati prijatnu atmosferu za učenje, koje je napisao sa Necom Jović.
Za vreme trajanja promocija samo na Udžbeničkom štandu važiće popust od 30% na ova izdanja.
Za učešće na ovim prezentacijama možete se prijaviti mejlom na dragana.panic@kreativnicentar.rs ili telefonom na broj 060 244 06 09. Rok za prijavu je utorak, 23. oktobar. U mejlu navedite za koju promociju se prijavljujete.
Kreativni centar na Sajmu knjiga
Pozivamo vas da posetite štandove Kreativnog centra na Sajmu knjiga u Beogradu od 21. do 28. oktobra 2018!
Glavni štand, Hala 1 (nova izdanja, udžbenici, radni listovi za predškolce, promocije i gostovanja pisaca i ilustratora);
Udžbenički štand, Hala 2 (materijali za školu i vrtić, program LEGO® Education, radionice za nastavnike i vaspitače);
Štand za velike popuste, Hala 4 (odabrana izdanja s popustima do 80%).
Ove godine očekuje vas i Happy hour30% popusta na sva izdanja svakoga dana od 19 do 20 časova na štandu u Areni Hale 1. Ovaj popust ne važi za predškolske radne listove, udžbenike, radne sveske i dodatne materijale za osnovnu školu.
Prelistajte novi katalog Kreativnog centra
Pogledajte program Kreativnog centra tokom Sajma knjiga

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama