Нови приручник за учитеље – Пројектна настава 3

С циљем да помогне учитељима у планирању и реализацији пројектне наставе у трећем разреду, у издању Креативног центра недавно је објављен приручник под називом „Пројектна настава 3. Приручник за учитеље”.

У овом приручнику ћете наћи све важне информације о овом облику наставе, као и конкретне предлоге пројеката с припремама за сваки час. Пројектима су обухваћене следеће теме: Лице наукеЗнањем против поплаваТрошим, али паметноМисли на ваздух!Игра је најважнији дечји посаоВолонтер сам, тим се дичим

Обрађене теме омогућују повезивање различитих предмета и развијање међупредметних компетенција, а представљају и подстицај за даљи креативни рад учитеља.

“Учећи кроз пројектну наставу, ученици имају могућност да развију знања, вештине и ставове (компетенције) који не припадају ниједном наставном предмету, односно који су део свих наставних предмета.” рекла је Невена Перић, аутор овог приручника, у интервјуу за наш портал. Цео интервју можете прочитати ОВДЕ.

Ово је трећи приручник о пројектној настави у издању Креативног центра – у понуди су и приручници Пројектна настава 1 и Пројектна настава 2.

Сви регистровани корисници у наставничком делу сајта Креативног центра могу преузети годишње и оперативне планове за Пројектну наставу.