Novi priručnik za učitelje – Projektna nastava 3

S ciljem da pomogne učiteljima u planiranju i realizaciji projektne nastave u trećem razredu, u izdanju Kreativnog centra nedavno je objavljen priručnik pod nazivom „Projektna nastava 3. Priručnik za učitelje”.

U ovom priručniku ćete naći sve važne informacije o ovom obliku nastave, kao i konkretne predloge projekata s pripremama za svaki čas. Projektima su obuhvaćene sledeće teme: Lice naukeZnanjem protiv poplavaTrošim, ali pametnoMisli na vazduh!Igra je najvažniji dečji posaoVolonter sam, tim se dičim

Obrađene teme omogućuju povezivanje različitih predmeta i razvijanje međupredmetnih kompetencija, a predstavljaju i podsticaj za dalji kreativni rad učitelja.

“Učeći kroz projektnu nastavu, učenici imaju mogućnost da razviju znanja, veštine i stavove (kompetencije) koji ne pripadaju nijednom nastavnom predmetu, odnosno koji su deo svih nastavnih predmeta.” rekla je Nevena Perić, autor ovog priručnika, u intervjuu za naš portal. Ceo intervju možete pročitati OVDE.

Ovo je treći priručnik o projektnoj nastavi u izdanju Kreativnog centra – u ponudi su i priručnici Projektna nastava 1 i Projektna nastava 2.

Svi registrovani korisnici u nastavničkom delu sajta Kreativnog centra mogu preuzeti godišnje i operativne planove za Projektnu nastavu.