Новогодишњи ваучери стижу у школе и вртиће до краја недеље, могу да се искористе у више од 100 продавница

новембар 28, 2023

До краја недеље свим школама и вртићима у престоници биће подељено око 380 хиљада новогодишњих ваучера, а родитељи деце која не похађају образовне установе моћи ће да их преузму у својим општинама, изјавио је председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић.

Foto: Beoinfo

Он је данас посетио Халу спортова „Ранко Жеравица” где ће од сутра ваучере моћи да преузму директори школа и вртића, као и представници општина. Ваучере ће добити сва деца закључно са ученицима четвртог разреда средње школе, као и сви запослени у образовним установама који раде са нашом децом.

– Родитељи чија деца не иду у вртић, моћи ће да ваучер подигну у својим општинама. Потребно ће бити да дођу са здравственом књижицом детета и преузму ваучер. Новина од ове године јесте та да смо повећали асортиман робе коју ће моћи да подигну у више од 100 продавница, а увели смо и могућност куповине беби-опреме и играчака. Желели смо да спектар производа, у вредности од шест хиљада, буде што већи. Заиста сам због тога срећан и верујем да ће ово значајно помоћи родитељима у превазилажењу децембра и јануара, који су два најтежа месеца поред септембра, када смо поделили бесплатне уџбенике и увели бесплатне вртиће. – навео је он.

– Од момента када родитељ дође у посед ваучера, може да иде у сваку радњу у којој важи ваучер, који пак не мора бити потрошен у једној радњи. Очекујем да ће до краја ове недеље све школе и вртићи добити ваучере док их је већина општина већ подигла. До краја дана ваучере ће преузети и остале општине – рекао је Александар Шапић.

Он је додао да оног момента када ваучере достави школи или вртићу, Град више нема увид у динамику којом их они прослеђују деци, односно запосленима.

– Ипак, прошлогодишња пракса је показала да су сви тај посао обавили веома брзо, за неколико дана. Верујем да ће тако бити и овог пута. Ваучери ће моћи да се искористе од 28. новембра до 1. марта. Прошле године је највише ваучера искоришћено у децембру, а други период по учесталости било је десетак дана пре истека рока. – рекао је Шапић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


3 коментара на "Новогодишњи ваучери стижу у школе и вртиће до краја недеље, могу да се искористе у више од 100 продавница

  1. Slavka каже:

    Samo su deca u Beogradu a u ostalim gradovima to nisu deca .Za beograd knjige vauceri tableti…….

  2. Slavka каже:

    Samo su deca u Beogradu oni treba da dobijaju i besplatne knjige vaucere tablete a u ostalim gradovima to nisu deca sta su

  3. Dijana каже:

    Sta je sa ostalom decom koja ne zive u Beogradu?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама