Од понедељка скраћени часови, "док се не испуне захтеви"

Четири просветна синдиката, који су штрајковали незадовољни предлогом платних група и разреда, саопштила су да су часови у 1.000 школа били скраћени на 30 мин.
Они су најавили да ће од понедељка 24. септембра часови свакодневно бити скраћени на 30 минута, док се не уваже њихови захтеви да сви просветни радници са седмим степеном стручне спреме (завршеним факултетом) буду у деветој платној групи у првом разреду.
Представници четири репрезентативна синдиката, на данашњој конференцији за новинаре, саопштили су да су за 38.000 запослених у просвети преговорима издејствовали да буду у деветој платној групи.
Реч је о просветарима који имају звања и који раде у отежаним условима, а њих је око 1.000, затим одељенске старешине а њих је око 37.000.
“Остало је још 27.100 просветних радника са седмом стручном спремом и са пуном нормом за које тражимо да буду у деветој платној групи, првом разреду”, кажу синдикалци.
Штрајк организују заједно Унија синдиката просветних радника Србије, Синдикат радника у просвети и УГСПР “Независност”, Синдикат образовања Србије.
Извор: Танјуг