Održan sastanak Ministarstva i Sindikata

Sastanak predstavnika sindikata Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikata radnika u prosveti Srbije i predstavnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja održan je danas, uz prisustvo miritelja iz Agencije za mirno rešavanje radnih sporova prof. dr Živka Kulića, koji je na poziv Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, zakazao sastanak.

foto_sindikati_Sastanku su prisustvovali Dragan Matijević i Jasna Janković iz Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Miodrag Sokić i Milan Trbović iz Sindikata radnika u prosveti Srbije i dr Zoran Kostić i Nataša Ćirić iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Na konstruktivnom razgovoru, održanom u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, obe strane su se saglasile da je potrebno pronaći kompromisna rešenja koje će omogućiti rešavanje spornih pitanja i normalizaciju nastave u svim školama.

Na sastanku je dogovoreno da se razgovori nastave sledeće nedelje, kako bi se došlo do zajedničkog rešenja, prihvatljivog za obe strane.

Izvor: www.mpn.gov.rs