Održan sastanak Ministarstva i Sindikata

2 aprila, 2015

Sastanak predstavnika sindikata Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikata radnika u prosveti Srbije i predstavnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja održan je danas, uz prisustvo miritelja iz Agencije za mirno rešavanje radnih sporova prof. dr Živka Kulića, koji je na poziv Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, zakazao sastanak.

foto_sindikati_Sastanku su prisustvovali Dragan Matijević i Jasna Janković iz Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Miodrag Sokić i Milan Trbović iz Sindikata radnika u prosveti Srbije i dr Zoran Kostić i Nataša Ćirić iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Na konstruktivnom razgovoru, održanom u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, obe strane su se saglasile da je potrebno pronaći kompromisna rešenja koje će omogućiti rešavanje spornih pitanja i normalizaciju nastave u svim školama.

Na sastanku je dogovoreno da se razgovori nastave sledeće nedelje, kako bi se došlo do zajedničkog rešenja, prihvatljivog za obe strane.

Izvor: www.mpn.gov.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Održan sastanak Ministarstva i Sindikata"

  1. Prosvetar kaže:

    Dana 1. aprila 2015. godine stupio je na snagu novi Pravilnik o sistematizaciji radnih mesta zaposlenih u ministarstvu prosvete. Po novom Pravilniku više ne postoje mesta načelnici Školskih uprava.
    Juče i danas školama šalju se e-mailovi gde i dalje pojedinci potpisuju kao načelnici. Ministarstvo nema snage da smeni načelnike koji godinama ne ispunjavaju uslove, a o štrajku tek da ne pričamo. To što je danas pričano, priča koja ne vodi u pravi smer.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama