Око 400.000 запослених у вртићима и школама добиће ваучер од 6.000 динара, најавио је градоначелник Београда

29 септембра, 2022

Око 400.000 родитеља и запослених у београдским вртићима и школама добиће за новогодишње празнике ваучере од по 6.000 динара за куповину спортске опреме, школског прибора те ствари за бебе – одлучено је, између осталог, на јучерашњој маратонској седници Градске скупштине.

Град је од јуче богатији за два нова предузећа – ЈКП “Наплата превозне услуге” и “Београдски парк”, а ребалансом је утврђено да је у престоничкој каси више него што је било планирано, чак 173,4 милијарде динара.

Одлуке које су јуче донете Шапић назива “историјским” за град Београд, те да је јучерашња седница прекретница у функционисању престонице. Он верује да када ове одредбе заживе, наш главни град више неће бити исти, а да ће његови становници бити привилеговани грађани у овом делу Европе.

На питање где је нађен новац за ребаланс буџета, Шапић је рекао да су га “ископали” из непотребних трошкова у градским предузећима и секретаријатима.

– Настојали смо да максимално “скрешемо” трошкове, да их рационализујемо и да нађемо новац за ствари које су биле неопходне, као што је плаћање нафте коју нико из ГСП није платио до ваучера за децу и запослене у просвети. Постојали су разни трошкови попут консултантских услуга, паушалних уговора са адвокатским канцеларијама, озоњавање аутобуса ГСП за шта и данас не знам шта то тачно значи.

Цео текст: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Око 400.000 запослених у вртићима и школама добиће ваучер од 6.000 динара, најавио је градоначелник Београда

  1. Nena каже:

    A gde je za decu iz unutrasnjosti

  2. Kiro каже:

    Bruka i sramota 6 hiljada,pa sto su oni migranti da im dajes 6 hiljada. Vrtici i skole najbitnije ustanove u Srbiji za omladinu,decu…Umesto da imaju dobre plate nasi profesori,nastavnici,vaspitačice primaju socijalne plate. Drzava u kojoj cveta kriminal,korupcija,stranacko zaposljavanje,gde vecina zivi ma rubu egzistencije i guraju glavu u kontejner,prodaju polovne stvari po buvljacima. Volim svoju lepu Srbiju ali posle smrti Tita smo otisli u propast i to u veliku provaliju gde nazalost tonemo sve dublje i dublje. Nekada je Amerika i Evropa mogla da nam zavidi.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама