Onlajn školu pohađaće 30% đaka, kažu rezultati naše ankete

14 avgusta, 2020

Naš portal sproveo je malo istraživanje u kojem je učestvovalo skoro 6000 ljudi. Želeli smo da znamo da li su i u kojoj meri roditelji spremni da decu pošalju u škole, odnosno da ih zadrže kod kuće i opredele se za onlajn nastavu.

Većina roditelja je, očekivano, rekla da će se opredeliti za klasičnu školu. Ukupno njih 56,2%, dok će nešto više od sedam procenata roditelja decu slati u školu samo u slučaju da ne postoji obaveza nošenja maski. Iznenađuje i to da je čak 31% roditelja spremno da, ako se situacija ne popravi, zadrži decu kod kuće, na onlajn nastavi.

Ministarstvo, s druge strane, očekuje da će onlajn nastavu pohađati svega 10% đaka. S obzirom na to da su posetioci našeg portala u velikom broju nastavnici koji su i većinom za opciju onlajn nastave, jer mnogi od njih su ili u rizičnoj grupi ili žive sa nekim ko pripada rizičnoj grupi, verujemo da je i to uticalo na rezultat glasanja.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Onlajn školu pohađaće 30% đaka, kažu rezultati naše ankete

  1. markovic kaže:

    Šteta što roditelji nisu upoznati šta znači hiperkapnija, ili sta je hipoksija, jer nema ko od “struke” da im kaže.
    Struka je danas u ulozi prodavca, to mogu da razumem, ali što učitelji, nastavnici, profesori ćute, to mi neće biti jasno……

  2. Prase79 kaže:

    Zasto stvarno ne daju roditeljima da se izjasne??

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama