Отац који одвлачи децу од екрана уз помоћ експеримената

29 априла, 2017

Уместо да дозволи да дечаци време троше гледајући у екран, овај креативни тата труди се да им сваки дан буде испуњен узбудљивим и поучним активностима.

Сергеј Урбан живи у Лондону, и проводи дане чувајући своја два сина.
Уместо да дозволи да дечаци време троше гледајући у екран, овај креативни тата труди се да им сваки дан буде испуњен узбудљивим и поучним активностима.
Наиме, користећи материјале из домаћинства, Сергеј својим дечацима свакодневно приближава тајне физике, гравитације, електрицитета – путем научних експеримената. Своје научне авантуре тата и клинци затим објављују на инстаграму, где њихов профил  има преко 300.000 пратилаца.

“Неки родитељи на Инстаграму деле слике своје деце на ноши, али ја сам желео нешто другачије, чега ће моји синови за десетак година са поносом моћи да се присете,” каже Сергеј.
Овај тата је велика инспирација за многе родитеље који траже идеје за активности којима ће заинтересовати и забавити своју децу.
“За децу, експерименти су чиста забава. За њих је то попут магије. Лица им се озаре. Kад боље размислимо, наука и јесу чаробни трикови за које имамо објашњење,” додаје он.експерименти с децом
Његов главни циљ је да подстакне родитеље да замене седење пред екранима кориснијим активностима, које ће код деце пробудити радозналост за свет који их окружује. “Ако одрасту радознали, моћи ће све,” сматра он.
Извор: Детињарије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама