Ови практични савети помоћи ће вашој деци да постану прави људи

22 марта, 2015

 
Ови практични савети помоћи ће вашој деци да постану прави људи. Невероватно колико је једноставно!
190376_181765251869751_5593269_n
Денис Џонсон одрастала је у сиромашној породици, у 17. је родила прво дете, у 21.доспела на улици, а у 23. зарадила је свој први милион. Сада је успешна мајка петоро деце, путује по свету и дели знање и своје принципе васпитања деце.
Све ове „мудрости“ је врло лако свакодневно примењивати у пракси, само родитељи често заборављају на приципијелност и доследност, када је у питању њихово чедо. Али никада није касно, све исправити и побољшати.
6 основних принципа васпитања деце од Денис Џонсон:
НЕ – мобилним телефонима.
Свима је познато да ниједно модерно дете не може замислити свој живот без рачунара и мобилног телефона. Штавише, сви ови модерни изуми, уче човека да не планира своје време, а телевизор намеће погрешне моделе понашања. Зато су деца Денис Џонсон добила свој први телефон у 16. година, а телевизора у кући нема ни дан- данас.
Прави циљеви – још од пелена!
Као правило, сваки други родитељ васпитава своју децу са мишљу: ваљда ћу имати среће са њим. А деци је потребно, још од раног детињства, помоћ у одређивању приоритета и постављању циљева. Ако пошаљете своје дете на десетак дана да волонтира, рецимо у склониште за бескућнике без динара у џепу, на резултат нећете дуго чекати: већ након неколико дана, ваше чедо ће се вратити са великом жељом за учењем и остварењем својих циљева.
Штедети – не трошити!
Постоји неписано правило, којем прибегавају многи амерички родитељи: сакупи 10 долара, додаћу ти још 10. Када се прикупи жељени износ, за тај новац, могу се купити само брижљиво биране ствари које ће помоћи детету у правилном одрастању: бицикл, књига, музички инструмент… Не треба куповати деци ствари које оно не користи, само заузимају простор – треба их учити да се новац може зарадити, штедети и инвестирати.
Што више даш – више ћеш добити!
Најбитније је учити дете поштовању према ближњем. Није случајно да се у Бибљие спомиње да 10% треба жртвовати. Деца Денис практикују овај начин: дају 10% од сваког зарађеног долара сиромашнима. При томе, њима остаје 25% на одмор и забаву, остало иде на штедњу – на срећну будућност и реализацију идеја.
Родитељи – нису банкомат!
Најгоре шта сада раде родитељи – тешко зарађују новац, да би су пружили деци оно што је њима недостајало у детињству. И шта онда видимо: деца одрастају, упадајући у свет где више не могу дозволити себи да живе на начин на који су навикли. Дени Џонсон ради сасвим другачије: даје детету 50 долара годишње на обућу и купује 4 пара фармерки. Ако желиш нешто више – чекај распродаје или иди и заради. Наравно, дете треба обезбедити свим неопходним, али посебне захтеве или жеље треба да покуша постићи само.
Волим свој посао!
Када деца стално чују да је ваш шеф – свиња, колеге – идиоти, а да вас сам посао веома нервира, онда од најранијег детињства знају само једну ствар: рад је нешто тешко, непријатно и лоше. „Тешко да ће таква деца желети да раде или покрену сопствени бизнис. “ – уверена је Денис. У породици ове успешне жене, деца већ од 3. године почињу обављати лаке кућне послове. На тај начин „плаћају“ своју станарину и храну. Уосталом, у животу ништа није бесплатно.
Извор: uspesnazena.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама