Ovo su radni listovi za predškolce koje vaspitači najradije koriste

avgust 31, 2018

Kada dete iz vrtića prelazi u predškolsko, mnogo toga se za njega menja. Roditelji to ponekad ne primete jer dete vode na isto mesto, u isto vreme, često kod istih vaspitačica.
A u ta četiri zida, vreme je sad organizovano potpuno drugačije. Deca više nemaju popodnevnu dremku, počinju da uče više o svetu koji ih okružuje, interesuju se za slova, prirodu, muziku, spremaju priredbe, uče mnogo više i ozbiljnije.
Na pomen učenja u vrtiću, mnogi se brecnu, uz obaveznu napomenu da deca pre škole ne treba ništa da uče. Ali, šta ako su deca željna znanja? Šta ako traže odgovore na pitanja koja samo naviru? I, na koncu, šta ako to učenje može da bude istovremeno i učenje i igra?
Vaspitači to razumeju, pa uvek spretno balansiraju između želja dece, roditelja i onoga što deca mogu i što im je potrebno. Za uspešan rad potreban im je i dobar alat, a u prethodnoj školskoj godini najprodavaniji radni listovi za predškolce u izdanju Kreativnog centra bili su oni iz edicije Veseli vrtić.

Veseli vrtić
U ovoj knjizi objedinjeni su raznovrsni sadržaji neophodni za temeljnu pripremu deteta za polazak u školu. Radni listovi polaze od Opštih osnova predškolskog programa i obuhvataju vežbe iz matematike, predmeta Svet oko nas, grafomotoričke vežbe i vežbe povezane s pripremom za početno čitanje i pisanje. Knjiga sadrži 136 radnih listova, 88 nalepnica i brojne ideje namenjene vaspitačima za dodatni rad s decom.
Knjiga je dobila nagradu za Najbolji evropski udžbenik u Frankfurtu 2014. godine.
Najprodavaniji radni listovi u 2017/2018. godini.
PRELISTAJ KNJIGU
Cena: 980 din.
Pored Veselog vrtića, većini vaspitača dobro poznatog, tu su i druga izdanja, njih šest koja su podjednako kvalitetna podrška u radu sa predškolcima.
Jesen – zima
Ova obimna radna slikovnica sadrži oko 40 tema obrađenih kroz zanimljive vežbe i zadatke. Neke od tema su: Moje igračke, Moja kuća, Drugarstvo, Jesen, Domaće životinje… U okviru svake teme obrađeni su sadržaji iz različitih oblasti – matematika, priroda i društvo, priprema za pisanje, učenje slova, opažanje. Odlična radna sveska za pripremu dece za polazak u školu.
Ovi radni listovi dostupni su u boji, ili kao crno-belo izdanje.
PRELISTAJ KNJIGU
Proleće – leto 2017.
Druga iz serije “velikih knjiga za predškolce”. Kroz četrdesetak tema, datih u obliku zanimljivih zadataka i vežbi, obrađene su oblasti: matematika, priroda i društvo, opažanje, crtanje, priprema za pisanje i drugo. Neke od tema iz ove knjige su: Pomažemo jedni drugima, Vremenski kalendar, Kako rastu biljke, Na moru, Hrana, Vazduh, Putovanje i druge.
Ovi radni listovi dostupni su u boji, ili kao crno-belo izdanje.
PRELISTAJ KNJIGU

Mali bukvar
Na ukupno 40 strana obrađuju se sva štampana slova ćirilice. Raznovrsne vežbe pokreta ruke, kao i bojenje i ukrašavanje slova, podstiču dete i olakšavaju mu savladavanje veštine početnog pisanja i čitanja (uz svako slovo data je pesmica, kao i zanimljivi zadaci koji uključuju pisanje, crtanje, dopunjavanje reči prema slici, dopunjavanje reči naučenim slovom i sl.). Aktivnosti su smišljene tako da omogućavaju uspešnu pripremu deteta za polazak u školu. Dodatak “Malog bukvara” čini slovarica od kartona.
PRELISTAJ KNJIGU
Mala matematika
Ova radna sveska sadrži raznovrsne matematičke aktivnosti, usklađene s temama predviđenim pripremnim predškolskim programom. Obrađeni su sadržaji neophodni za kasnije praćenje nastave u 1. razredu osnovne škole: aktivnosti koje uvode dete u svet brojeva, skupova, odnosa i relacija, kao i niz zadataka pomoću kojih dete saznaje nešto o određenom matematičkom pojmu. Ova radna sveska obuhvata i veliki broj pitanja za razgovor vaspitača ili roditelja s decom.
PRELISTAJ KNJIGU
Moj svet
Knjiga sadrži ukupno 48 radnih listova, kao i nalepnice u boji koje su predviđene za dovršavanje crteža. Sve aktivnosti koje pruža ova radna sveska usmerene su ka upoznavanju deteta sa svetom koji ga okružuje i ka razvijanju kulture zaštite životne sredine. Više od 30 tema predviđenih pripremnim predškolskim programom obrađeno je u vidu zanimljivih vežbi, zadataka i pitanja. Neke od tema su: “Drugarstvo”, “Moje telo”, “Saobraćaj”, “Godišnja doba”, “Domaće i divlje životinje”, “Biljke” i dr. Odnos prema sebi, drugim ljudima i prirodi, istraživanje fizičkih pojava i društvenih veza, prepoznavanje svojih osećanja i osećanja drugih – neke su od oblasti koje su zastupljene u ovoj radnoj svesci.
PRELISTAJ KNJIGU
Crtalica
Radna sveska za razvoj likovne kulture na predškolskom uzrastu obuhvata razne tehnike likovnog izražavanja: crtanje i bojenje različitim materijalima, otiskivanje boja, kolažne eksperimente, dovršavanje započetih slika i mnoge druge zadatke.
PRELISTAJ KNJIGU
Pažnje vredna informacija je i to da kupovinom radnih listova Kreativnog centra, stičete pravo na kupovinu Portfolija deteta po ceni od 1oo dinara, a svaka vrtićka grupa koja se opredeli za radne listove Kreativnog centra dobiće na poklon visinomer s junacima naše edicije Školice, kao i postere Jabuka i Kruška.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Ovo su radni listovi za predškolce koje vaspitači najradije koriste"

  1. Danijela Denković kaže:

    Za mene je radni list, štampana igračka i ne razumem zašto se umanjuje njihov značaj

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama